5 Ekim 2012 Cuma

ŞAKŞUKA


ŞAKŞUKA

MALZEMELER
2 adet patlıcan
2 adet patates
5 adet yeşil biber
2 adet domates
3 diş sarımsak
Kızartmak için sıvıyağ
2 çay kaşığı tuz

YAPILIŞI
Patlıcanlarımızı alacalı soyup kuş başı (iri küp şeklinde), patateslerimizi ve biberlerimizi de aynı şekilde doğrayıp, kızgın yağda sırasıyla patates, patlıcan ve biber olmak üzere kızartıyoruz.
Kızarttığımız sebzelerimizi servis tabağına alıyoruz ve sıcağıyla üzerine 1 çay kaşığı kadar tuz serpiyoruz.
Diğer yandan kabuklarını soyduğumuz domatesleri küp küp doğruyoruz. Ayrı bir tavaya az yağ koyup içine küçük doğradığımız sarımsakları atıp birkaç kez çeviriyoruz, ardından domatesleri ve 1 çay kaşığı tuzu  da atıp suyunu çekene dek pişiriyoruz.
En son kızarttığımız sebzelerin üstüne bu sosu döküyoruz. AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder