ŞAKŞUKA
MALZEMELER
2 adet
patlıcan
2 adet
patates
5 adet
yeşil biber
2 adet
domates
3 diş
sarımsak
Kızartmak
için sıvıyağ
2 çay
kaşığı tuz
YAPILIŞI
Patlıcanlarımızı alacalı soyup kuş
başı (iri küp şeklinde), patateslerimizi ve biberlerimizi de aynı şekilde doğrayıp,
kızgın yağda sırasıyla patates, patlıcan ve biber olmak üzere kızartıyoruz.
Kızarttığımız sebzelerimizi servis
tabağına alıyoruz ve sıcağıyla üzerine 1 çay kaşığı kadar tuz serpiyoruz.
Diğer yandan kabuklarını soyduğumuz
domatesleri küp küp doğruyoruz. Ayrı bir tavaya az yağ koyup içine küçük
doğradığımız sarımsakları atıp birkaç kez çeviriyoruz, ardından domatesleri ve
1 çay kaşığı tuzu da atıp suyunu çekene
dek pişiriyoruz.
En son kızarttığımız sebzelerin
üstüne bu sosu döküyoruz. AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder