ŞEHRİYELİ
PİRİNÇ PİLAVI
MALZEMELER
1 su
bardağı baldo pirinç
2
yemek kaşığı arpa şehriye
1
yemek kaşığı tereyağ ya da margarin
3
yemek kaşığı sıvıyağ
1
buçuk çay kaşığı tuz
1
buçuk su bardağı sıcak su
Pirinçleri
ıslamak içinde 2-3 bardak kadar sıcak su , 3 çay kaşığı tuz
YAPILIŞI
Önce
pirinçleri iyice 4-5 su yıkıyoruz. Bir kaba alıp üzerine 2-3 bardak kadar sıcak
su ve 3 çay kaşığı tuz döküyor ve 1 kere karıştırıp yarım saat bekletiyoruz.
Pirinçlerin
bekleme süresi bitince iyice yıkayıp tuzundan arındırıyoruz.
Tencereye
yağları alıp biraz kızınca arpa şehriyeleri atıyoruz, açık kahverengi olana dek
sürekli karıştırarak kavuruyoruz. Kavrulunca üzerine yıkanmış pirinçleri atıp 5
dk daha kavuruyoruz.
Kavrulma
işlemi bitince üzerine 1 buçuk su bardağı sıcak suyu ve 1 buçuk çay kaşığı tuzu
ekleyip kısık ateşte kaynamaya bırakıyoruz. Suyunu çekince altını kapatıp,
tencerenin ağzına bir kağıt havlu ya da mutfak bezi kapatıp, kapağını da
örtüyoruz. En az 15 dk dinlendirerek servis ediyoruz. AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder