7 Ekim 2012 Pazar

ŞEHRİYELİ PİRİNÇ PİLAVI


ŞEHRİYELİ PİRİNÇ PİLAVI

MALZEMELER
1 su bardağı baldo pirinç
2 yemek kaşığı arpa şehriye
1 yemek kaşığı tereyağ ya da margarin
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 buçuk çay kaşığı tuz
1 buçuk su bardağı sıcak su
Pirinçleri ıslamak içinde 2-3 bardak kadar sıcak su , 3 çay kaşığı tuz

YAPILIŞI
Önce pirinçleri iyice 4-5 su yıkıyoruz. Bir kaba alıp üzerine 2-3 bardak kadar sıcak su ve 3 çay kaşığı tuz döküyor ve 1 kere karıştırıp yarım saat bekletiyoruz.
Pirinçlerin bekleme süresi bitince iyice yıkayıp tuzundan arındırıyoruz.

Tencereye yağları alıp biraz kızınca arpa şehriyeleri atıyoruz, açık kahverengi olana dek sürekli karıştırarak kavuruyoruz. Kavrulunca üzerine yıkanmış pirinçleri atıp 5 dk daha kavuruyoruz.

Kavrulma işlemi bitince üzerine 1 buçuk su bardağı sıcak suyu ve 1 buçuk çay kaşığı tuzu ekleyip kısık ateşte kaynamaya bırakıyoruz. Suyunu çekince altını kapatıp, tencerenin ağzına bir kağıt havlu ya da mutfak bezi kapatıp, kapağını da örtüyoruz. En az 15 dk dinlendirerek servis ediyoruz. AFİYET OLSUN 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder