BAKLAVA
YUFKASINDAN BÖREK
MALZEMELER
1
paket baklavalık yufka
Islatmak
için 2 kaşık yağla karıştırılmış 1 su
bardağı su
Kıymalı patatesli iç harcı için;
1
büyük soğan
2
çorba kaşığı kıyma
2
küçük haşlanmış patates
1’er
çay kaşığı karabiber, pul biber, kırmızı toz biber
2 çay kaşığı tuz
4
yemek kaşığı sıvıyağ
İç harcın yapılışı:
Önce
yağda kıymayı kavuruyor, ardından küp küp doğranan soğanları ekleyip
kavuruyoruz. En son da küp doğranmış patates ve baharatları ekleyip 5 dk
kavuruyoruz.
Nohutlu iç harcı için;
1 su
bardağı haşlanmış nohut
1 orta
boy soğan
1
yemek kaşığı salça
10-15
dal maydonoz
4
yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay
kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı tuz (benim salçam biraz tuzlu)
İç harcın yapılışı:
Nohutları
bir kasede eziyoruz. Tavada yağla küp
küp doğranmış soğanları kavuruyoruz. Üzerine salçayı ekleyip onu da
kavuruyoruz. En son baharatını , tuzunu ekleyip ocağı kapatıyoruz.
Kavrulan
malzemeyi, maydonozu nohutlarla karıştırıyoruz.
BÖREĞİN YAPILIŞI
Baklava
yufkasından börek yaparken yufkaları kurutmamak gerekiyor yoksa asla
saramazsınız. Onun için paketinden çıkardığımız yufkaların üstünü örterek
çalışıyoruz.
Her
defasında tezgahımızın ya da soframızın
üzerine 3 yufka çıkarıyoruz. Birinci yufkayı serip yağlı suyla azcık ıslatıp
ikinci yufkayı üzerine seriyoruz. İkinci yufkanın üzerine de yağlı sudan sürüp
üçüncü yufkayı üstüne seriyoruz.
Üçüncü
yufkanın üzerine hazırladığımız harçlardan 1-2 kaşık kadar döküp yayıyoruz.
Harcını
yaydığımız yufkaları rulo yapıp dörde bölüyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine ya
da yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz.
Aynı
işlemleri diğer yufkalar için de uyguluyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece
fırında kızarana kadar pişiriyoruz. AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder