9 Ekim 2012 Salı

BAKLAVA YUFKASINDAN BÖREK






BAKLAVA YUFKASINDAN BÖREK

MALZEMELER
1 paket baklavalık yufka
Islatmak için 2 kaşık yağla karıştırılmış  1 su bardağı su
Kıymalı patatesli iç harcı için;
1 büyük soğan
2 çorba kaşığı kıyma
2 küçük haşlanmış patates
1’er çay kaşığı karabiber, pul biber, kırmızı toz biber
2  çay kaşığı tuz
4 yemek kaşığı sıvıyağ
İç harcın yapılışı:
Önce yağda kıymayı kavuruyor, ardından küp küp doğranan soğanları ekleyip kavuruyoruz. En son da küp doğranmış patates ve baharatları ekleyip 5 dk kavuruyoruz.
Nohutlu iç harcı için;
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 orta boy soğan
1 yemek kaşığı salça
10-15 dal maydonoz
4 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı tuz (benim salçam biraz tuzlu)
İç harcın yapılışı:
Nohutları bir kasede eziyoruz.  Tavada yağla küp küp doğranmış soğanları kavuruyoruz. Üzerine salçayı ekleyip onu da kavuruyoruz. En son baharatını , tuzunu ekleyip ocağı kapatıyoruz.
Kavrulan malzemeyi, maydonozu  nohutlarla karıştırıyoruz.

BÖREĞİN YAPILIŞI
Baklava yufkasından börek yaparken yufkaları kurutmamak gerekiyor yoksa asla saramazsınız. Onun için paketinden çıkardığımız yufkaların üstünü örterek çalışıyoruz.

Her defasında tezgahımızın  ya da soframızın üzerine 3 yufka çıkarıyoruz. Birinci yufkayı serip yağlı suyla azcık ıslatıp ikinci yufkayı üzerine seriyoruz. İkinci yufkanın üzerine de yağlı sudan sürüp üçüncü yufkayı üstüne seriyoruz.

Üçüncü yufkanın üzerine hazırladığımız harçlardan 1-2 kaşık kadar döküp yayıyoruz.
Harcını yaydığımız yufkaları rulo yapıp dörde bölüyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine ya da yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz.

Aynı işlemleri diğer yufkalar için de uyguluyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz. AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder