7 Ekim 2012 Pazar

PATATES KÖFTESİ






PATATES KÖFTESİ
MALZEMELER
Haşlanmış 8 küçük patates ( mandalina büyüklüğünde)
2  klasik büyük boy çay bardaklarından köftelik bulgur
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı domates salçası
5 çorba kaşığı zeytinyağı
1 büyük soğan
10-15 dal maydonoz
1’er  çay kaşığı kimyon, karabiber, pul biber
2 çay kaşığı tuz
1 limonun suyu

YAPILIŞI
Patateslerimizi önce az tuzla haşlıyoruz. (ben düdüklüde yaptım, 10 dakikada tamam)

Sıcağıyla hafif çeşmede elimiz yanmasın diye yıkayarak soyuyoruz. Sıcak patatesleri köftelik bulgurla karıştırıp hepsini beraber eziyoruz. Ezdikten sonra 10 dk bekletip bu sefer elimizle iyice yoğuruyoruz. (Biraz sıcak oluyorJ)

Diğer yandan Soğanlarımızı soyup küp küp doğruyor, zeytinyağıyla kavuruyoruz. Üzerine salçaları da ekleyip 2 dk daha kavuruyoruz. En son baharatlarını, limon suyunu  ve tuzunu da ekleyip patateslerin üzerine döküyoruz. (salçalar çok tuzlu ise tuz koymayın)

Patatesleri bu harçla da yoğurup maydonozu ince doğrayarak ilave ediyoruz.
En son hepsini yoğurup, köfte şekli veriyoruz.
Marulla ya da sade servis edebilirsiniz. AFİYET OLSUN 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder