PATATES KÖFTESİ
MALZEMELER
Haşlanmış
8 küçük patates ( mandalina büyüklüğünde)
2 klasik büyük boy çay bardaklarından köftelik
bulgur
1
çorba kaşığı biber salçası
1
çorba kaşığı domates salçası
5
çorba kaşığı zeytinyağı
1
büyük soğan
10-15
dal maydonoz
1’er çay kaşığı kimyon, karabiber, pul biber
2 çay
kaşığı tuz
1
limonun suyu
YAPILIŞI
Patateslerimizi
önce az tuzla haşlıyoruz. (ben düdüklüde yaptım, 10 dakikada tamam)
Sıcağıyla
hafif çeşmede elimiz yanmasın diye yıkayarak soyuyoruz. Sıcak patatesleri
köftelik bulgurla karıştırıp hepsini beraber eziyoruz. Ezdikten sonra 10 dk
bekletip bu sefer elimizle iyice yoğuruyoruz. (Biraz sıcak oluyorJ)
Diğer
yandan Soğanlarımızı soyup küp küp doğruyor, zeytinyağıyla kavuruyoruz. Üzerine
salçaları da ekleyip 2 dk daha kavuruyoruz. En son baharatlarını, limon suyunu ve tuzunu da ekleyip patateslerin üzerine
döküyoruz. (salçalar çok tuzlu ise tuz koymayın)
Patatesleri
bu harçla da yoğurup maydonozu ince doğrayarak ilave ediyoruz.
En son
hepsini yoğurup, köfte şekli veriyoruz.
Marulla
ya da sade servis edebilirsiniz. AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder