22 Ekim 2012 Pazartesi

ŞEKERLİ KURABİYE





ŞEKERLİ KURABİYE
   MALZEMELER
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 yumurta (sarısı içine akı dışına)
1 çay bardağı yoğurt
1 su bardağı nişasta
3 buçuk  su bardağı un
1 çay bardağı kadar çekilmiş fındık
Yarım  paket kabartma tozu
bir fiske tuz
YAPILIŞI
Nişasta ve un haricindeki malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştırıyoruz.
Diğer malzemeleri de ekleyip yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
Ununu katarken dikkatli olalım, malzememize bağlı olarak miktar azalıp artabilir. O yüzden son bardak unu yavaş yavaş sonradan ekleyelim.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp,önce yumurta akına,sonra şekere batırıyoruz.
200 derecede ısınmış fırına verdiğimiz kurabiyeleri kabarmaya başladıktan sonra 150 derecede pembeleşene kadar pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder