ŞEKERLİ KURABİYE
MALZEMELER
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı
pudra şekeri
1 yumurta (sarısı
içine akı dışına)
1 çay
bardağı yoğurt
1 su bardağı
nişasta
3 buçuk su bardağı un
1 çay
bardağı kadar çekilmiş fındık
Yarım
paket kabartma tozu
bir fiske
tuz
YAPILIŞI
Nişasta ve
un haricindeki malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştırıyoruz.
Diğer
malzemeleri de ekleyip yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
Ununu
katarken dikkatli olalım, malzememize bağlı olarak miktar azalıp
artabilir. O yüzden son bardak unu yavaş yavaş sonradan ekleyelim.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp,önce yumurta akına,sonra
şekere batırıyoruz.
200 derecede
ısınmış fırına verdiğimiz kurabiyeleri kabarmaya başladıktan sonra 150 derecede
pembeleşene kadar pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder