KABAK VE PATLICAN DOLMASI
MALZEMELER
1 buçuk su bardağı pilavlık pirinç(baldo
olması şart değil)
Yarım su bardağı pilavlık bulgur
1 büyük soğan
2 büyük domates (biri içine, biri
biberlere kapak olacak)
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çay bardağı +2 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım demet maydonoz
6-7 dal dereotu
1’er tatlı kaşığı tuz, pul biber, kuru
nane
Yarım tatlı kaşığı karabiber
4 su bardağı sıcak su
4 adet orta boy kabak
4 adet orta boy patlıcan
YAPILIŞI
Soğanlarımızı küp küp doğrayıp
zeytinyağında soteliyoruz. Ardından domates ve salçayı ekleyip bir iki
dakika daha soteliyoruz.
Yıkadığımız pirinç ve bulguru,
baharatlarımızı da ekleyip 3-4 dakika daha kavuruyoruz. Ocağı kapatıp ince
doğradığımız maydonoz ve dereotunu ekleyip biraz soğumaya bırakıyoruz.
Kabakları ve patlıcanları eninden ikiye
bölüp içlerini oyuyoruz.
Kabakları ve patlıcanları çok fazla içlerine pirinci sıkıştırmadan dolduruyoruz.
Kuşbaşı doğradımız diğer domatesi dolmaların ağzına kapatıyoruz.
Doldurduktan sonra tencereye dizip
üzerine 4 su bardağı sıcak suyu döküp normal kısıklıktaki ateşte suyunu çekene
ve pirinçler pişene dek yaklaşık 45-50 dakika pişiriyoruz. AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder