22 Ekim 2012 Pazartesi

KABAK VE PATLICAN DOLMASI






KABAK VE PATLICAN  DOLMASI

MALZEMELER
1 buçuk su bardağı pilavlık pirinç(baldo olması şart değil)
Yarım su bardağı pilavlık bulgur
1 büyük soğan
2 büyük domates (biri içine, biri biberlere kapak olacak)
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çay bardağı +2 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım demet maydonoz
6-7 dal dereotu
1’er tatlı kaşığı tuz, pul biber, kuru nane
Yarım tatlı kaşığı karabiber
4 su bardağı sıcak su
4 adet orta boy kabak
4 adet orta boy patlıcan

YAPILIŞI
Soğanlarımızı küp küp doğrayıp zeytinyağında soteliyoruz. Ardından domates ve salçayı ekleyip bir iki dakika  daha soteliyoruz.
Yıkadığımız pirinç ve bulguru, baharatlarımızı da ekleyip 3-4 dakika daha kavuruyoruz. Ocağı kapatıp ince doğradığımız maydonoz ve dereotunu ekleyip biraz soğumaya bırakıyoruz.
Kabakları ve patlıcanları eninden ikiye bölüp içlerini oyuyoruz.
Kabakları ve patlıcanları  çok fazla içlerine pirinci sıkıştırmadan dolduruyoruz. Kuşbaşı doğradımız diğer domatesi dolmaların  ağzına kapatıyoruz.
Doldurduktan sonra tencereye dizip üzerine 4 su bardağı sıcak suyu döküp normal kısıklıktaki ateşte suyunu çekene ve pirinçler pişene dek yaklaşık 45-50  dakika pişiriyoruz.  AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder