5 Kasım 2012 Pazartesi

ÇİKOLATALI, HİNDİSTAN CEVİZLİ PONÇİK




ÇİKOLATALI HİNDİSTAN CEVİZLİ PONÇİK

   MALZEMELER
125 gram tereyağı
2 çorba k. yoğurt
1 çay b. toz fındık
2 yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı  kakao
1 su bardağı  pudra şekeri
Yeteri kadar un (yaklaşık 10 çorba kaşığı)

İÇ HARCI İÇİN:
2 çorba kaşığı  toz şeker
1 yumurta akı
1 su bardağı  hindistan cevizi
50 gram bitter çikolata

YAPILIŞI
Tereyağı ve yumurtayı karıştırma kabına alıp elimizle karıştırıyoruz.
Fındık, yumurta, 10 çorba kaşığı un, vanilya, kabartma tozu ve pudra şekerini ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz.

Hamurun yarısını başka bir kaba alıp kakao ile birlikte karıştırıyoruz.

İç harcı için, toz şeker, yumurta akı, hindistan cevizi ve rendelenmiş çikolatayı büyük bir kaseye koyup karıştırıyoruz.

Hamurları ikiye  bölüyoruz. Merdane ile büyük bir şekilde açıyoruz. Kakaolu hamuru beyaz hamurun üzerine koyuyoruz.

Hamurdan üçgenler kesiyoruz. Geniş kısmına iç harcımızdan koyup sarıyoruz. Diğer hamur içinde aynı işlemi uyguluyoruz.

Yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirip servis ediyoruz. İsteğe göre soğuyunca pudra şekeriyle servis edebilirsiniz. AFİYET OLSUN
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder