ÇİKOLATALI HİNDİSTAN CEVİZLİ PONÇİK
MALZEMELER
125 gram tereyağı
2 çorba k.
yoğurt
1 çay b. toz
fındık
2 yumurta
1 paket
vanilya
1 paket
kabartma tozu
1 çorba kaşığı
kakao
1 su bardağı pudra şekeri
Yeteri kadar
un (yaklaşık 10 çorba kaşığı)
İÇ HARCI İÇİN:
2 çorba kaşığı
toz şeker
1 yumurta akı
1 su bardağı hindistan cevizi
50 gram bitter
çikolata
YAPILIŞI
Tereyağı
ve yumurtayı karıştırma kabına alıp elimizle karıştırıyoruz.
Fındık,
yumurta, 10 çorba kaşığı un, vanilya, kabartma tozu ve pudra şekerini ekleyip
kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz.
Hamurun yarısını başka bir kaba alıp kakao ile birlikte karıştırıyoruz.
Hamurun yarısını başka bir kaba alıp kakao ile birlikte karıştırıyoruz.
İç harcı için, toz şeker, yumurta akı,
hindistan cevizi ve rendelenmiş çikolatayı büyük bir kaseye koyup karıştırıyoruz.
Hamurları
ikiye bölüyoruz. Merdane ile büyük bir
şekilde açıyoruz. Kakaolu hamuru beyaz hamurun üzerine koyuyoruz.
Hamurdan
üçgenler kesiyoruz. Geniş kısmına iç harcımızdan koyup sarıyoruz. Diğer hamur
içinde aynı işlemi uyguluyoruz.
Yağlanmış
fırın tepsisine diziyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirip servis
ediyoruz. İsteğe
göre soğuyunca pudra şekeriyle servis edebilirsiniz. AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder