KAYMAKLI CEVİZLİ HELVA
MALZEMELER
3 çorba
kaşığı kaymak
(pişirdiğim sütün soğuyunca kalın kaymağı üste çıktı ben onu kullandım)
1 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı un
1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz
1 su bardağı şeker
2 su bardağı su
YAPILIŞI
Teflon tencereye kaymak ve tereyağı koyup, orta ateşe yerleştiriyoruz.
Eriyince unu ekleyip, rengi
değişene kadar kavuruyoruz.
Bu arada şeker ve suyu karıştırıyoruz. Kavrulan karışıma ceviz katıp,
1-2 dakika sonra şekerli suyu ekliyoruz.
Suyu çekene kadar kısık ateşte pişiriyoruz.
Yemek kaşığıyla
şekillendirerek tabağa yerleştiriyoruz. Üzerini ceviz, Hindistan cevizi ile
süslüyoruz. AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder