5 Kasım 2012 Pazartesi

KAYMAKLI CEVİZLİ HELVA


KAYMAKLI CEVİZLİ HELVA
MALZEMELER
3 çorba kaşığı kaymak (pişirdiğim sütün soğuyunca kalın kaymağı üste çıktı ben onu kullandım)
1 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı un
1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz
1 su bardağı şeker
2 su bardağı su
YAPILIŞI
Teflon tencereye kaymak ve tereyağı koyup,  orta ateşe yerleştiriyoruz.
 Eriyince unu ekleyip, rengi değişene kadar kavuruyoruz.
Bu arada şeker ve suyu  karıştırıyoruz. Kavrulan karışıma ceviz katıp, 1-2 dakika sonra şekerli suyu ekliyoruz.
Suyu çekene kadar kısık ateşte pişiriyoruz.  
Yemek  kaşığıyla şekillendirerek tabağa yerleştiriyoruz. Üzerini ceviz, Hindistan cevizi ile süslüyoruz. AFİYET OLSUN  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder