8 Kasım 2012 Perşembe

ISPANAKLI, PIRASALI, KÖFTELİ MAKARNA


ISPANAKLI, PIRASALI, KÖFTELİ MAKARNA

MALZEMELER
2 su bardağı salyangoz makarna
3 yemek kaşığı zeytinyağı
3 yemek kaşığı ıspanak püresi
1 su bardağı misket köfte
2 parmak kadar pırasa
Haşlamak için 1 litre su, 2 çay kaşığı tuz

YAPILIŞI
Önce makarnamızı çok hamur olmayacak şekilde 15- 20 dakika haşlayıp, süzüyoruz.

Sosu için 3 yemek kaşığı zeytinyağında ince kıyılmış pırasaları soteliyoruz.

Ardından 3 yemek kaşığı ıspanak püresini ekleyip kavuruyoruz.

En son misket köftelerimizi ilave ederek 2 dakika çeviriyoruz.

Haşlanmış makarnayla sosu iyice karıştırıp, harmanlıyoruz. Servise hazırdır. AFİYET OLSUN  

Not: Ispanak püresi için 4-5 tane ıspanak yaprağını, azcık suyla rondoda çektim. 

TOP KÖFTE
Köftesi için:
250 gr kıyma
1 dilim bayat ekmek içi
1 küçük soğan
6-7 dal maydonoz
1 yumurta
1’er çay kaşığı tuz, kimyon, karabiber, toz kırmızı biber

Köftenin yapılışı:
Bayat ekmek dilimini, soğanı ve maydonozu doğrayıcıda çektim. (sizler rende ve doğrama da yapabilirsiniz ben acele ettim)
Kıymayla hepsini yoğurdum ve bilyeden biraz büyük top köfteler hazırladım.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder