ISPANAKLI, PIRASALI, KÖFTELİ MAKARNA
MALZEMELER
2 su bardağı salyangoz makarna
3 yemek kaşığı zeytinyağı
3 yemek kaşığı zeytinyağı
3 yemek kaşığı ıspanak püresi
1 su bardağı misket köfte
2 parmak kadar pırasa
Haşlamak için 1 litre su, 2 çay kaşığı tuz
YAPILIŞI
Önce makarnamızı çok hamur olmayacak şekilde 15- 20
dakika haşlayıp, süzüyoruz.
Sosu için 3 yemek kaşığı zeytinyağında ince kıyılmış
pırasaları soteliyoruz.
Ardından 3 yemek kaşığı ıspanak püresini ekleyip
kavuruyoruz.
En son misket köftelerimizi ilave ederek 2 dakika çeviriyoruz.
Haşlanmış makarnayla sosu iyice karıştırıp,
harmanlıyoruz. Servise hazırdır. AFİYET OLSUN
Not: Ispanak püresi için 4-5 tane ıspanak yaprağını, azcık suyla rondoda çektim.
TOP KÖFTE
Köftesi
için:
250
gr kıyma
1
dilim bayat ekmek içi
1
küçük soğan
6-7
dal maydonoz
1
yumurta
1’er
çay kaşığı tuz, kimyon, karabiber, toz kırmızı biber
Köftenin
yapılışı:
Bayat
ekmek dilimini, soğanı ve maydonozu doğrayıcıda çektim. (sizler rende ve
doğrama da yapabilirsiniz ben acele ettim)
Kıymayla
hepsini yoğurdum ve bilyeden biraz büyük top köfteler hazırladım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder