ELMALI YALANCI
PROFITEROL
MALZEMELER
1 paket pötibör bisküvi (kare)
4 adet elma
3 yemek kaşığı pudra şekeri
4 adet elma
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 çay
bardağı hindistan cevizi
Puding için:
2 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı un
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
2 tatlı kaşığı kakao
5 tatlı kaşığı şeker
YAPILIŞI
YAPILIŞI
İlk olarak bisküvileri robotta un
haline getirip, rendelenmiş elmalar ve
pudra şekeri ile yoğuruyoruz.
Yuvarlak küçük toplar yapıp, hindistan cevizine buluyoruz .
Puding kaselerine ya da kuplara topları paylaştırıyoruz.
Diğer yandan 2 su bardağı sütle nişasta , un , şeker, kakaoyu karıştırıp puding
pişiriyoruz.
Biraz
soğuyunca topların üzerine döküyoruz. Soğuduktan
sonra servise hazırdır. AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder