8 Kasım 2012 Perşembe

YALANCI PROFİTEROL




ELMALI YALANCI PROFITEROL

MALZEMELER     
     1 paket pötibör bisküvi (kare)
     4 adet elma
     3 yemek kaşığı pudra şekeri
          1 çay bardağı hindistan cevizi

Puding için:
2 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı un
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
2 tatlı  kaşığı kakao
5 tatlı kaşığı  şeker

YAPILIŞI
İlk olarak bisküvileri  robotta un haline getirip, rendelenmiş  elmalar ve pudra şekeri ile yoğuruyoruz.

Yuvarlak küçük toplar yapıp,  hindistan cevizine buluyoruz .

Puding kaselerine ya da kuplara topları paylaştırıyoruz.

Diğer yandan 2 su bardağı sütle nişasta , un , şeker, kakaoyu karıştırıp puding pişiriyoruz.  

Biraz soğuyunca topların üzerine döküyoruz.  Soğuduktan sonra servise hazırdır. AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder