9 Kasım 2012 Cuma

SAKIZLI SARMA MUHALLEBİ






SAKIZLI SARMA MUHALLEBİ
MALZEMELER
5 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
iki adet damla sakızlı çiklet
100 gr tereyağı
yarım paket kakaolu bisküvi

YAPILIŞI
Önce bisküvileri rondoda un haline gelene kadar çekiyoruz.

Ufalanmış bisküvileri borcam tepsiye yayıyoruz.

Süt, un ve şekeri karıştırıp muhallebi gibi pişiriyoruz.

İndirmeye yakın içine sakız ve yağı katıp, en az beş dakika çırpıyoruz.

Pişen muhallebiyi sıcakken bisküvi serili tepsiye yayıyoruz.

En az iki saat kadar buzdolabında  bekletip, ince  şeritler halinde kesiyoruz.  

Yavaşça rulo yapıp servis ediyoruz. AFİYET OLSUN .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder