SAKIZLI SARMA MUHALLEBİ
MALZEMELER
5 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
iki adet damla sakızlı çiklet
100 gr tereyağı
yarım paket kakaolu bisküvi
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
iki adet damla sakızlı çiklet
100 gr tereyağı
yarım paket kakaolu bisküvi
YAPILIŞI
Önce bisküvileri rondoda un haline
gelene kadar çekiyoruz.
Ufalanmış bisküvileri borcam tepsiye
yayıyoruz.
Süt, un ve şekeri karıştırıp muhallebi
gibi pişiriyoruz.
İndirmeye yakın içine sakız ve yağı
katıp, en az beş dakika çırpıyoruz.
Pişen muhallebiyi sıcakken bisküvi
serili tepsiye yayıyoruz.
En az iki saat kadar buzdolabında bekletip, ince şeritler halinde kesiyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder