9 Kasım 2012 Cuma

KAZ AYAĞI







KAZ AYAĞI

MALZEMELER
4 su bardağı un
Aldığı kadar su (1  su bardağından 2 parmak az)
1 çay kaşığı tuz
1 fiske şeker
1 çorba kaşığı yoğurt
1 yumurta
1 çay kaşığı karbonat (üzerine birkaç damla limon)

YAPILIŞI
Bütün malzemeleri karıştırıp yoğuruyoruz.

Tezgahta hamuru iki parçaya ayırıp, her parçayı yuvarlayarak uzatıyoruz.

Üstüne hafif bastırıp yassılaştırıyor ve 2 parmak genişliğinde verev kesiyoruz.

Her parçaya bıçak yardımıyla 2 tane kesikler yapıyoruz.

Kızgın yağda kızartıyoruz. AFİYET OLSUN 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder