MALZEMELER
400 gr tel kadayıf (4 su bardağına yakın)
6 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı ceviz(iri dövülmüş)
2 yemek kaşığı tereyağı
Muhallebisi için:
3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1 buçuk yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı şeker
3 yemek kaşığı labne peyniri veya 2 kaşık süzme
yoğurt
50 gr (2 çorba kaşığı) tereyağ ya da margarin
1 paket vanilya
YAPILIŞI
Öncelikle kadayıfları küçük küçük parçalara ayırıyoruz.
Derin dondurucuya atıp donmuş kadayıfları rahatlıkla parçalayabilirsiniz.
Bir tavaya tereyağını alıp eritiyoruz.
İçine şeker ceviz ve kadayıfları atıp,sık sık
karıştırarak kavuruyoruz. Yalnız dikkatli olalım, sürekli alt üst edip
karıştıralım, çabuk yanabilir.
Bu işlem bittikten sonra kremayı hazırlıyoruz. Bunun
için yağ ve labne peyniri dışındaki bütün malzemeyi karıştırıp pişiriyoruz. En son
labne peynirini ve yağı katıp 2 dakika kadar mikserle ya da el çırpıcısıyla çırpıyoruz.
Kızarmış kadayıfların yarısını orta boy bir tepsiye
seriyoruz . (büyük boy dikdörtgen borcam olabilir)
Üzerine muhallebiyi sıcak sıcak döküp, kalan kadayıfı
da muhallebinin üzerine seriyoruz.
En az 4 saat dolapta
bekletip öyle servis ediyoruz. AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder