9 Kasım 2012 Cuma

KADAYIFLI MUHALLEBİ








KADAYIFLI MUHALLEBİ
MALZEMELER
400 gr tel kadayıf (4 su bardağına yakın)
6 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı ceviz(iri dövülmüş)
2 yemek kaşığı tereyağı
Muhallebisi için:
3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1 buçuk yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı şeker
3 yemek kaşığı labne peyniri veya 2 kaşık süzme yoğurt
50 gr (2 çorba kaşığı) tereyağ ya da margarin
 1 paket vanilya
YAPILIŞI
Öncelikle kadayıfları küçük küçük parçalara ayırıyoruz.
Derin dondurucuya atıp donmuş kadayıfları  rahatlıkla parçalayabilirsiniz.
Bir tavaya tereyağını alıp eritiyoruz.
İçine şeker ceviz ve kadayıfları atıp,sık sık karıştırarak kavuruyoruz. Yalnız dikkatli olalım, sürekli alt üst edip karıştıralım,  çabuk yanabilir.
Bu işlem bittikten sonra kremayı hazırlıyoruz. Bunun için yağ ve labne peyniri dışındaki  bütün malzemeyi karıştırıp pişiriyoruz. En son labne peynirini ve yağı katıp 2 dakika kadar mikserle ya da el çırpıcısıyla çırpıyoruz.
Kızarmış kadayıfların yarısını orta boy bir tepsiye seriyoruz . (büyük boy dikdörtgen borcam olabilir)
Üzerine muhallebiyi sıcak sıcak döküp, kalan kadayıfı da muhallebinin üzerine seriyoruz.
En az 4 saat  dolapta bekletip öyle servis ediyoruz. AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder