yeşil domates ve acur turşusu
MALZEMELER
6-7
tane yeşil domates
1 baş
sarımsak
8-10
tane acur
YAPILIŞI
Domatesleri
acurları yıkayıp istediğimizi büyüklükte dilimliyoruz.
Sarımsakları da
soyuyoruz.
Karışık
olarak turşu yapacağımız kavanoza aralarına sarımsak tanelerini de
serpiştirerek yerleştiriyoruz.
Diğer
yandan turşu suyu hazırlıyoruz.
Yerleştirdiğimiz turşulara bu suyu döküp kavanozların ağzını kapatıyoruz. En az 1 hafta sonra açıyoruz. AFİYET OLSUN
Turşu suyu ölçüsü:
1
litre su
1 çay
bardağı iri tuz
2 çay
bardağı üzüm sirkesi
1-2
diş limon tuzu
1
tatlı kaşığı sirke ruhu(Bu madde her
yerde bilinmiyor. Ben İzmirliyim bizim oralarda satılıyor eğer siz
bilmiyorsanız eklemeyebilirsiniz. Bu madde turşunun bitene kadar sert durmasını
sağlıyor. )
Not: Bu turşu suyu her çeşit turşu için
kullanılabilir. Turşu malzemesinin çokluğuna göre bu ölçüleri 2 ya da daha fazla
katına çıkarabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder