2 Kasım 2012 Cuma

YEŞIL DOMATES VE ACUR TURŞUSU



yeşil domates ve acur turşusu

MALZEMELER
6-7 tane yeşil domates
1 baş sarımsak
8-10 tane acur

YAPILIŞI
Domatesleri acurları yıkayıp istediğimizi büyüklükte dilimliyoruz. 

Sarımsakları da soyuyoruz.

Karışık olarak turşu yapacağımız kavanoza aralarına sarımsak tanelerini de serpiştirerek yerleştiriyoruz.

Diğer yandan turşu suyu hazırlıyoruz.

Yerleştirdiğimiz turşulara bu suyu döküp kavanozların ağzını kapatıyoruz. En az 1 hafta sonra açıyoruz. AFİYET OLSUN

Turşu suyu ölçüsü:
1 litre su
1 çay bardağı iri tuz
2 çay bardağı üzüm sirkesi
1-2 diş limon tuzu
1 tatlı kaşığı sirke ruhu(Bu madde her yerde bilinmiyor. Ben İzmirliyim bizim oralarda satılıyor eğer siz bilmiyorsanız eklemeyebilirsiniz. Bu madde turşunun bitene kadar sert durmasını sağlıyor. )
Not: Bu turşu suyu her çeşit turşu için kullanılabilir. Turşu malzemesinin çokluğuna göre bu ölçüleri 2 ya da daha fazla katına çıkarabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder