2 Kasım 2012 Cuma

MUZLU KOLAY BİSKÜVİ PASTASI







MUZLU KOLAY BİSKÜVİ PASTASI

MALZEMELER
18-20 adet kakaolu petit beurre (klasik dikdörtgen) bisküvi
1 paket muzlu puding
Tarifine göre süt ölçüsü(3 buçuk su bardağı kadar)
Bisküvileri ıslatmak için yarım su bardağı süt

Süslemek için 1 adet muz, kakaolu granül şeker ya da damla çikolata

YAPILIŞI
Önce tarifine göre pudingi hazırlıyoruz.

Pastayı yapacağımız dikdörtgen bir tepsiye bisküvilerin yarısını sıralıyoruz.

Üzerini yarım bardak sütün yarısıyla ıslatıyoruz.

Pudingin yarısını üzerine döküyoruz.

Tekrar kalan bisküvileri üzerine sıralıyor ve kalan sütle ıslatıyoruz.

Pudingin geriye kalanını en üstüne yayıp, muz dilimleri ve çikolatalarla süslüyoruz. 

Buzdolabında en az 2 saat dinlendirip servis ediyoruz.
AFİYET OLSUN 
NOT: Muzların kararmaması için üzerlerine limon suyu sürünüz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder