KOLAY İŞKEMBE
ÇORBASI
MALZEMELER
3 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
2 diş sarımsak
Yarım çay bardağı sirke
1 su bardağı et suyu
Su
Tuz
Pulbiber ya da toz kırmızı biber
YAPILIŞI
Tencerede tereyağını
erittikten sonra unu sürekli karıştırarak 2-3 dk kavuruyoruz.
Üzerine önce soğuk suyu
(1 bardak kadar) ve et suyunu ve 2 bardak sıcak suyu ilave edip karıştırarak
kaynatıyoruz.
Kıvamını ayarlamak için
önce çorbanızı çırpıcıdan geçirirseniz pürüzsüz olacaktır.
Eğer ihtiyaç duyarsanız
kıvamını sıcak su ilave ederek açabilirsiniz.
Son olarak ezilmiş
sarımsağı, sirkeyi ve tuzunu katarak bir taşım kaynatıyoruz.
Üzerine kırmızı toz
biber veya pul biber yakarak servis ediyoruz.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder