17 Şubat 2013 Pazar

KOLAY İŞKEMBE ÇORBASI


KOLAY İŞKEMBE ÇORBASI
MALZEMELER
3 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
2 diş sarımsak
Yarım çay bardağı sirke
1 su bardağı et suyu
Su
Tuz
Pulbiber ya da  toz kırmızı biber

YAPILIŞI
Tencerede tereyağını erittikten sonra unu sürekli karıştırarak 2-3 dk kavuruyoruz.

Üzerine önce soğuk suyu (1 bardak kadar) ve et suyunu ve 2 bardak sıcak suyu ilave edip karıştırarak kaynatıyoruz.

Kıvamını ayarlamak için önce çorbanızı çırpıcıdan geçirirseniz pürüzsüz olacaktır.

Eğer ihtiyaç duyarsanız kıvamını sıcak su ilave ederek açabilirsiniz.

Son olarak ezilmiş sarımsağı, sirkeyi ve tuzunu katarak bir taşım kaynatıyoruz.

Üzerine kırmızı toz biber veya pul biber yakarak servis ediyoruz.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder