MANTAR SOTE
MALZEMELER
1 kg kültür mantarı
1 büyük kuru soğan
3 iri diş sarımsak
4 sivri yeşil biber
Yarım çorba kaşığı
domates salçası
1 çay kaşığı toz
kırmızı biber
1 çay kaşığı karabiber
1 buçuk çay kaşığı
tuz(salçanızın tuzuna göre)
4 çorba kaşığı sıvıyağ
YAPILIŞI
Mantarları yıkayıp
temizledikten sonra boyuna ince ince dilimliyoruz.
Soğanı, biberleri ve
sarımsakları da uzun ince (jülyen) doğruyoruz.
Yağını koyduğumuz
tavada önce sebzeleri 2-3 dakika soteliyoruz.
Ardından mantarları
ilave edip soteliyoruz.
Mantarlar suyunu çekip
kavrulunca salçasını, tuzunu ve baharatlarını ilave edip 3-4 dk kavuruyoruz.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder