5 Mart 2013 Salı

PEYNİRLİ POĞAÇA




 PEYNİRLİ POĞAÇA

MALZEMELER
5 su bardağı  un
yarım paket  yaş maya
Oda sıcaklığında 125 gr tereyağı ya da yarım paket margarin
1 su bardağı  süt
1 çay bardağı  yoğurt suyu
yarım çay bardağı  sıvıyağ
1 çorba kaşığı  toz şeker
2 yumurta
tuz
su

İÇ HARCI İÇİN
beyaz peynir
kaşar peyniri
maydanoz

ÜZERİ İÇİN
yumurta sarısı
çörekotu
susam

HAZIRLANIŞI
Unu karıştırma kabına alıyoruz ve ortasını havuz gibi açıyoruz. 
Ortaya mayayı koyuyoruz. Mayanın üzerine ocakta ılıttığımız sütü, yumuşak tereyağını, sıvıyağı ve yoğurt suyunu  ya da sulu yoğurdu,  1 yumurtayı da ortaya kırıyoruz. 
Unun üzerine de tuzu ve toz şekeri döküyoruz. Ortadan yoğurmaya başlıyoruz.

Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar hamurumuzu yoğuruyoruz. 
Hamurumuzu mayalanmaya bırakıyoruz. 
Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler koparıyoruz ve yuvarlıyoruz. 
Bezelerin üzerine elimizle basarak büyütüyoruz. 
İç harcı için, beyaz peyniri karıştırma kabına alıyoruz. Üzerine kaşar peynirini rendeliyoruz. Maydanozu doğruyoruz ve harca ilave ediyoruz. 
İçine 1 yumurta akını koyuyoruz, sarısını da üzeri için ayırıyoruz. 
İç malzememizi karıştırıyoruz. Hamurların üzerine iç harcı paylaştırıyoruz. 
Hamurun yarısını, harcımızı tam da kapatmadan üzerine katlıyoruz. 
Hazırladığımız poğaçaları yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. Üstlerine yumurta sarısı sürüyoruz. 
Çörekotu ve susam serpiyoruz. 
Tepside de mayalandırdıktan sonra, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. AFİYET OLSUN 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder