PEYNİRLİ POĞAÇA
MALZEMELER
5 su bardağı un
yarım paket yaş maya
Oda sıcaklığında 125 gr tereyağı ya da yarım paket margarin
1 su bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt suyu
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı toz şeker
2 yumurta
tuz
su
5 su bardağı un
yarım paket yaş maya
Oda sıcaklığında 125 gr tereyağı ya da yarım paket margarin
1 su bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt suyu
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı toz şeker
2 yumurta
tuz
su
İÇ HARCI
İÇİN
beyaz peynir
kaşar peyniri
maydanoz
beyaz peynir
kaşar peyniri
maydanoz
ÜZERİ
İÇİN
yumurta sarısı
çörekotu
susam
yumurta sarısı
çörekotu
susam
HAZIRLANIŞI
Unu
karıştırma kabına alıyoruz ve ortasını havuz gibi açıyoruz.
Ortaya mayayı
koyuyoruz. Mayanın üzerine ocakta ılıttığımız sütü, yumuşak tereyağını, sıvıyağı ve yoğurt suyunu ya da sulu yoğurdu, 1
yumurtayı da ortaya kırıyoruz.
Unun üzerine de tuzu ve toz şekeri döküyoruz.
Ortadan yoğurmaya başlıyoruz.
Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar hamurumuzu yoğuruyoruz.
Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar hamurumuzu yoğuruyoruz.
Hamurumuzu mayalanmaya bırakıyoruz.
Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde
bezeler koparıyoruz ve yuvarlıyoruz.
Bezelerin üzerine elimizle basarak
büyütüyoruz.
İç harcı için, beyaz peyniri karıştırma kabına alıyoruz. Üzerine
kaşar peynirini rendeliyoruz. Maydanozu doğruyoruz ve harca ilave ediyoruz.
İçine 1 yumurta akını koyuyoruz, sarısını da üzeri için ayırıyoruz.
İç
malzememizi karıştırıyoruz. Hamurların üzerine iç harcı paylaştırıyoruz.
Hamurun yarısını, harcımızı tam da kapatmadan üzerine katlıyoruz.
Hazırladığımız poğaçaları yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. Üstlerine
yumurta sarısı sürüyoruz.
Çörekotu ve susam serpiyoruz.
Tepside de
mayalandırdıktan sonra, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder