5 Mart 2013 Salı

BROKOLİ VE KARNABAHAR GRATEN






BROKOLİ VE KARNIBAHAR GRATEN


MALZEMELER
1 küçük karnabahar
1 brokoli
1 havuç
2 çorba kaşığı zeytinyağı
tuz
karabiber

BEŞAMEL SOSU İÇİN
2 su b. süt
1 çorba k. un
2 çorba k. tereyağı
1 yumurta sarısı
tuz
karabiber

ÜZERİ İÇİN
kaşar peyniri
HAZIRLANIŞI
Brokoliyi ve karnıbaharı çiçeklerine ayırıyoruz.
 Bir tencerede karnıbaharı, havucu haşlıyoruz ve suyunu süzerek cam fırın kabına döküyoruz. 
Brokoliyi de haşlıyoruz ve suyunu süzüyoruz. Fırın kabındaki karnıbaharların  üzerine ekliyoruz.

Üstüne tuzunu, zeytinyağını  ve karabiberini atıyoruz. 
Beşamel sosu için, unu ve tereyağını tencereye koyuyoruz ve kavuruyoruz.
 Üzerine sütü ilave ediyoruz ve çırpma teliyle karıştırıyoruz ardından yumurta sarısını ekliyoruz ve hemen çırpıyoruz. 
Tuzunu ve karabiberini atıyoruz. Karıştırarak pişiriyoruz.
  Beşamel sosu karnıbaharların üzerine döküyoruz.
 Rendelenmiş kaşar peynirini serpiyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında, kaşar peyniri eriyip, az kızarana kadar pişiriyoruz. AFİYET OLSUN 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder