BROKOLİ
VE KARNIBAHAR GRATEN
MALZEMELER
1 küçük karnabahar
1 brokoli
1 havuç
2 çorba kaşığı zeytinyağı
tuz
karabiber
1 brokoli
1 havuç
2 çorba kaşığı zeytinyağı
tuz
karabiber
BEŞAMEL
SOSU İÇİN
2 su b. süt
1 çorba k. un
2 çorba k. tereyağı
1 yumurta sarısı
tuz
karabiber
2 su b. süt
1 çorba k. un
2 çorba k. tereyağı
1 yumurta sarısı
tuz
karabiber
ÜZERİ
İÇİN
kaşar peyniri
kaşar peyniri
HAZIRLANIŞI
Brokoliyi ve karnıbaharı çiçeklerine ayırıyoruz.
Bir tencerede karnıbaharı, havucu haşlıyoruz ve suyunu süzerek cam
fırın kabına döküyoruz.
Brokoliyi de haşlıyoruz ve suyunu süzüyoruz. Fırın kabındaki
karnıbaharların üzerine ekliyoruz.
Üstüne tuzunu, zeytinyağını ve karabiberini atıyoruz.
Üstüne tuzunu, zeytinyağını ve karabiberini atıyoruz.
Beşamel sosu için, unu ve tereyağını tencereye koyuyoruz ve kavuruyoruz.
Üzerine sütü ilave ediyoruz ve çırpma teliyle karıştırıyoruz
ardından yumurta sarısını ekliyoruz ve hemen çırpıyoruz.
Tuzunu ve karabiberini atıyoruz. Karıştırarak pişiriyoruz.
Beşamel sosu karnıbaharların üzerine döküyoruz.
Rendelenmiş kaşar peynirini serpiyoruz. Önceden ısıtılmış 180
derecelik fırında, kaşar peyniri eriyip, az kızarana kadar pişiriyoruz. AFİYET
OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder