7 Nisan 2013 Pazar

BEŞAMEL SOSLU FIRIN MAKARNA



BEŞAMEL SOSLU FIRIN MAKARNA
MALZEMELER
Yarım paket uzun fırın makarna (ortaları delik boru gibi oluyor)
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
İstenilen miktarda sucuk dilimleri
Beşamel sosu için: 2 buçuk su bardağı süt
2 yemek kaşığı un (tepeleme değil)
2 yemek kaşığı tereyağ ya da margarin
Muskat rendesi (1 çay kaşığı kadar)
Tuz, karabiber
YAPILIŞI
Önce makarnayı kaynayan suya atıp haşlanmaya bırakıyoruz.
Bu arada ayrı bir tencerede tereyağında unu çok yakmadan un kokusu gidene kadar kavuruyoruz.
Üzerine sütü ilave edip muhallebi kıvamında pişiriyoruz.
Pişince muskat rendesi, karabiber ve tuzunu ilave ediyoruz.
Haşlanan makarnaları süzüp, pişen beşamel sosla ve kaşar peynirinin yarısıyla  iyice karıştırıyoruz.
Makarnayı yağlanmış fırın kabına döküyoruz.
Üzerine kalan kaşar peynirini yayıp, sucuk dilimleriyle süslüyoruz.
200 dereceye ayarlanmış fırında makarnamız kızarana dek pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder