7 Nisan 2013 Pazar

KARNIYARIK






KARNIYARIK
MALZEMELER
6 orta kalınlıkta kemer patlıcan
250 gr kıyma
1 büyük kuru soğan
4 diş sarımsak
4 sivri biber
2 domates(domates yoksa yarım çorba kaşığı domates salçası)
10 dal maydonoz
Karabiber, tuz
6-7 yemek kaşığı sıvıyağ
Sosu için: 1 çorba kaşığı domates salçası, 2 su bardağı sıcak su
YAPILIŞI
Patlıcanları alacalı soyup ortadan ikiy bölüp, bir tarafından ortasını yarıp tuzlu suda 15- 20 dk bekletiyoruz.
Bu arada kıymayı yağla birlikte ocağa koyuyoruz. Üzerine  soğan, sarımsak ve biberleri küp küp doğrayarak ilave ediyoruz.
Hepsini birlikte suyunu çekip kavrulana kadar pişiriyoruz.
Ardından kabuğu soyulmuş domates ya da salçayı ekleyip ocağı kapatıyoruz.
En son içine ince doğradığımız maydonozları, tuzu ve karabiberi ilave edip karıştırıyoruz.
Tuzlu suda bekleyen patlıcanları yıkayıp, kurulayıp sıvıyağda kızartıyor, kızarttıktan sonra yağını çekmesi için  kağıt havluya alıyoruz.
Bu işlemleri tamamladıktan sonra fırın kabımıza patlıcanları dizip, iç harcı içlerine paylaştırıyoruz.
Üzerine 2 su bardağı sıcak suda erittiğimiz 1 çorba kaşığı salçayı döküp, yemeğimizi  fırına veriyoruz.
Üstlerini domates, biberle süsleyebilirsiniz. Kızarınca servise hazırdır.
AFİYET OLSUN 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder