POFUDUK
POĞAÇA
MALZEMELER
1 paket instant maya (10 gr)
1 paket instant maya (10 gr)
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 sise maden suyu (200 ml)
2 yemek kaşığı toz seker
3 çay kaşığı tuz
Alabildiği kadar un ( 5- 5 buçuk su bardağı kadar )
İç harcı için istediğiniz malzeme olabilir( peynir, patates, çökelek gibi)
1 su bardağı sıvı yağ
1 sise maden suyu (200 ml)
2 yemek kaşığı toz seker
3 çay kaşığı tuz
Alabildiği kadar un ( 5- 5 buçuk su bardağı kadar )
İç harcı için istediğiniz malzeme olabilir( peynir, patates, çökelek gibi)
YAPILIŞI
Önce 5 su bardağı unu yoğurma kabına alıp instant maya ile karıştırıyoruz.
Ortasını havuz gibi açıp ılık sütü,
yağı, maden suyunu, şekeri, tuzu ilave edip hepsini yoğuruyoruz.
Eğer hala ele yapışırsa azar azar un
katıp hamuru toparlıyoruz.
Yoğurduğumuz hamuru mayalanması için
üztünü örtüp 1 saat kadar bekletiyoruz.
Ardından mayalanan hamuru küçük
mandalina büyüklüğünde bezelere ayırıp , her bir bezeyi avcumuzun içinde açarak
içine iç harçtan 1 tatlı kaşığı kadar koyup kapatıyor ve yuvarlıyoruz.
Yuvarladığımız poğaçaları yağlanmış
tepsiye dizip tepside 15 ya da 20 dakikaka kadar daha mayalandırıyoruz. (Eğer
işiniz aceleyse tepside bekletmeyebilirsiniz)
En son üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden
ısıtılmış 190- 200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder