9 Mayıs 2013 Perşembe

POFUDUK POĞAÇA




POFUDUK POĞAÇA
MALZEMELER
 
1 paket instant maya (10 gr)
 1 su bardağı ılık süt 
 1 su bardağı sıvı yağ 
 1 sise 
maden suyu (200 ml)
 2 yemek kaşığı toz seker 
 3 çay kaşığı tuz 
 Alabildiği kadar un 
( 5- 5 buçuk su bardağı kadar  ) 

İç harcı için istediğiniz malzeme olabilir( peynir, patates, çökelek gibi)

YAPILIŞI

Önce 5 su bardağı unu yoğurma kabına alıp instant maya ile karıştırıyoruz.

Ortasını havuz gibi açıp ılık sütü, yağı, maden suyunu, şekeri, tuzu ilave edip hepsini yoğuruyoruz.

Eğer hala ele yapışırsa azar azar un katıp hamuru toparlıyoruz.

Yoğurduğumuz hamuru mayalanması için üztünü örtüp 1 saat kadar bekletiyoruz.

Ardından mayalanan hamuru küçük mandalina büyüklüğünde bezelere ayırıp , her bir bezeyi avcumuzun içinde açarak içine iç harçtan 1 tatlı kaşığı kadar koyup kapatıyor ve yuvarlıyoruz.

Yuvarladığımız poğaçaları yağlanmış tepsiye dizip tepside 15 ya da 20 dakikaka kadar daha mayalandırıyoruz. (Eğer işiniz aceleyse tepside bekletmeyebilirsiniz)

En son üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 190- 200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder