9 Mayıs 2013 Perşembe

ORMAN KEBABI





ORMAN KEBABI
MALZEMELER
Yarım kg kuşbaşı dana eti
4 orta boy patates
1 büyük havuç
1 su bardağı konserve bezelye ya da haşlanmış bezelye
3 sivri biber
2 orta boy soğan
4-5 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kekik
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı domates salçası
2 çay kaşığı tuz
5 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çorba kaşığı tereyağ

YAPILIŞI
Öncelikle etlerimizi düdüklü tencereye alıp içine sıvıyağı ve tereyağı  da ekleyip etler suyunu salıp tekrar çekinceye kadar, ocakta pişiriyor ve biraz soteliyoruz.
Ardından ince doğradığımız soğan, sarımsak biberleri ekleyip onlarla birlikte kavuruyoruz.
Sonra ununu katıp birkaç dakika kavuruyor ve salçasını ekliyoruz.  B irkaç kez çevirdikten sonra baharatlarını , tuzunu ve suyunu katıp düdüklüde 40 dk pişiriyoruz.
Bu arada patatesleri küp küp doğrayıp sıvıyağda kızartıyoruz.
 Havuçları da tavla zarı büyüklüğünde doğrayıp kızartıyoruz.
Düdüklüde pişen etimizin üzerine kızarttığımız sebzeleri ve bezelyeyi ekleyip bir taşım kaynatıyoruz.
AFİYET OLSUN 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder