ORMAN
KEBABI
MALZEMELER
Yarım kg kuşbaşı
dana eti
4 orta boy
patates
1 büyük havuç
1 su bardağı
konserve bezelye ya da haşlanmış bezelye
3 sivri biber
2 orta boy soğan
4-5 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı
kekik
1 çorba kaşığı
un
1 çorba kaşığı
domates salçası
2 çay kaşığı tuz
5 çorba kaşığı
sıvıyağ
2 çorba kaşığı
tereyağ
YAPILIŞI
Öncelikle
etlerimizi düdüklü tencereye alıp içine sıvıyağı ve tereyağı da ekleyip etler suyunu salıp tekrar çekinceye
kadar, ocakta pişiriyor ve biraz soteliyoruz.
Ardından ince
doğradığımız soğan, sarımsak biberleri ekleyip onlarla birlikte kavuruyoruz.
Sonra ununu
katıp birkaç dakika kavuruyor ve salçasını ekliyoruz. B irkaç kez çevirdikten sonra baharatlarını ,
tuzunu ve suyunu katıp düdüklüde 40 dk pişiriyoruz.
Bu arada
patatesleri küp küp doğrayıp sıvıyağda kızartıyoruz.
Havuçları da tavla zarı büyüklüğünde doğrayıp
kızartıyoruz.
Düdüklüde pişen
etimizin üzerine kızarttığımız sebzeleri ve bezelyeyi ekleyip bir taşım
kaynatıyoruz.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder