8 Haziran 2013 Cumartesi

KAŞARLI İSTİRİDYE MANTARI



KAŞARLI İSTİRİDYE MANTARI
MALZEMELER
Yarım kg istiridye mantarı
4-5 tane sivri biber
1 büyük kuru soğan
2 diş sarımsak
3 orta boy domates
6 yemek kaşığı sıvıyağ
Yarım çorba kaşığı domates salçası
Karabiber, kırmızı pul biber, tuz
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
YAPILIŞI
Önce mantarları yıkayıp, iri küpler halinde doğruyoruz.
Soğanları, biberleri ve sarımsakları da küçük küçük doğruyoruz.
Tavaya önce sıvıyağı koyup soğan, sarımsak ve biberleri atıyoruz, 5 dakika soteliyoruz.
Ardından mantarları katıp yüksek ateşte suyunu salıp tekrar çekene dek kavuruyoruz.
En son kabuğu soyulmuş ve küçük doğranmış domatesleri, tuzunu, baharatlarını ekleyip kavuruyoruz.
Pişirdiğimiz yemeğimizi toprak fırın kaselerimize paylaştırıyoruz.
Üzerlerine kaşar peynirini de koyup fırına veriyoruz.
Kaşarlar eriyip kızarana kadar fırında tutuyoruz.

AFİYET OLSUN 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder