AFYON LOKUMU
Malzemeler
5 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
iki adet damla sakızlı ciklet
100 gr tereyağı ya da margarin
Tepsinin altına: 1
paket hindistan cevizi
Üzerine:
1 poşet tarifine göre hazırlanmış krem şanti
1 su bardağı iri dövülmüş fındık
içi
Yapılışıüyoruz.
Soğuması için 1 saat kadar bekletiyoruz.
Süt, un ve şekeri muhallebi gibi pişiriyoruz.
İçine sakız ve yağı katıyoruz.
En az beş dakika mikserde ya da çatalla çırpıyoruz.
Dibine hindistan cevizi serilmiş tepsiye muhallebiyi dök
Soğuyan muhallebimizin üzerine
hazırlanmış krem şantiyi sürüyoruz.
Bu şekilde de en az iki saat
buzdolabında iyice soğuması için bekletiyoruz.
Soğuyan tatlımızın üzerine dövülmüş
fındıkları serpip, şeritler halinde (2 cm kalınlığında) kesip yavaşça rulo
yapıyoruz. AFİYET OLSUN
Merhabalar,
YanıtlaSilEn iyi yemek sitelerini toparladığım bir yemek sitesi kütüphanesi oluşturdum:)
Listemde siz de varsınız, bilgilendirmek istedim.
Çalışmalarınızda başarılar...
Ziyaret etmek isterseniz:
En İyi Yemek Siteleri