8 Haziran 2013 Cumartesi

AFYON LOKUMU




AFYON LOKUMU
Malzemeler
5 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
iki adet damla sakızlı ciklet
100 gr tereyağı ya da margarin 


Tepsinin altına: 1 paket hindistan cevizi
Üzerine: 1 poşet tarifine göre hazırlanmış krem şanti
              1 su bardağı iri dövülmüş fındık içi


Yapılışıüyoruz.
Soğuması için 1 saat kadar bekletiyoruz.
Süt, un ve şekeri  muhallebi gibi pişiriyoruz.
İçine  sakız ve yağı katıyoruz.
En  az beş dakika mikserde ya da çatalla çırpıyoruz.
Dibine hindistan cevizi serilmiş tepsiye muhallebiyi  dök
Soğuyan muhallebimizin üzerine hazırlanmış krem şantiyi sürüyoruz.
Bu şekilde de en az iki saat buzdolabında iyice soğuması için bekletiyoruz.

Soğuyan tatlımızın üzerine dövülmüş fındıkları serpip, şeritler halinde (2 cm kalınlığında) kesip yavaşça rulo yapıyoruz. AFİYET OLSUN 

1 yorum:

  1. Merhabalar,
    En iyi yemek sitelerini toparladığım bir yemek sitesi kütüphanesi oluşturdum:)
    Listemde siz de varsınız, bilgilendirmek istedim.
    Çalışmalarınızda başarılar...
    Ziyaret etmek isterseniz:
    En İyi Yemek Siteleri

    YanıtlaSil