9 Mayıs 2015 Cumartesi

KOLAY TİRAMİSU

KOLAY TİRAMİSU

MALZEMELER

1 paket hazır kakaolu pasta tabanı,
Kreması için :
1 yumurta,
3 kahve fincanı un,
1 paket labne peyniri ,
2,5 su bardağı süt,
3 kahve fincanı toz şeker,
Islatmak İçin :
1 çay fincanı sıcak su,
2 çorba kaşığı toz şeker,
2 çorba kaşığı granül kahve.(üçü bir arada ya da ikisi bir arada da olur)
Üzeri İçin: 
Kakao.

YAPILIŞI

İlk önce, hazır pasta tabanının bir katını düz bir servis tabağına alalım.
Sıcak suyun içerisine kahveyi ve toz şekeri  ekleyip karıştıralım ve karışımın yarısıyla kekin her yerini ıslatalım.
Tiramisu kremasını hazırlamak için; sütü, yumurtayı, unu ve toz şekeri tencereye koyalım ve tel çırpıcıyla iyice karıştıralım.
Karışımımızı ocağa koyalım ve sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim.
Göz göz olmaya başlayınca ocağı kapatalım ve labneyi ekleyip tel çırpıcıyla güzelce karıştıralım.
Kremanın yarısını kahveli suyla ıslattığımız pasta tabanın üzerine sürelim.
Sonra diğer pasta tabanını da kalan kahveli suyla ıslatalım ve kremanın üzerine kapatalım.
Kalan kremayı da pasta tabanının üzerine iyice yayalım.
Kremanın üzerine bol miktarda kakao eleyelim ve tiramisu pastamızı buzdolabında 5-6 saat dinlendirelim.

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder