9 Mayıs 2015 Cumartesi

RULO PİZZA




RULO PİZZA
MALZEMELER
Hamuru için:
3 su bardağı un
yarım paket yaş maya
yarım çay bardağı zeytinyağı
tuz
su
İç harcı için:
50 gr sucuk
1 kırmızı biber
150 gr kaşar peyniri
1 kase siyah zeytin
Sosu için:
1 çorba kaşığı domates salçası
1 tutam fesleğen ya da 1 çay kaşığı kuru fesleğen
2 diş sarımsak
tuz
zeytinyağı





YAPILIŞI
Unu karıştırma kabına alıyoruz, tuzunu atıyoruz. Ortasını havuz gibi açıyoruz. Ortaya yaş mayayı koyuyoruz. Mayanın üzerine zeytinyağı ve ılık su döküyoruz.
 Önce sıvılarla mayayı eritiyoruz. Kenardan un alarak hamuru yoğuruyoruz. Hamuru 4-5 dakika özleşene kadar yoğuruyoruz. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz. Hamuru yuvarlıyoruz ve üzerini kapatıyoruz. Sosu için, fesleğeni ve sarımsağı ince ince doğruyoruz. Kaseye sarımsağı ve fesleğeni koyuyoruz.
 Salçayı da ilave ediyoruz. Zeytinyağını ve biraz da su koyup çırpma teliyle karıştırıyoruz. Çekirdeği çıkarılmış siyah zeytini, kaşar peyniri, sucuğu ve kırmızı biberi küçük küp şeklinde doğruyoruz. Hamurun üzerine un serpiyoruz ve merdaneyle uzun bir hamur açıyoruz. Üzerine sosu sürüyoruz. İç harcımızı serpiyoruz ve sıkıca rulo şeklinde sarıyoruz. Rulo hamuru 2 parmak kalınlığında dilimliyoruz ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder