RULO PİZZA
MALZEMELER
Hamuru için:
3 su bardağı un
yarım paket yaş maya
yarım çay bardağı zeytinyağı
tuz
su
yarım paket yaş maya
yarım çay bardağı zeytinyağı
tuz
su
İç harcı için:
50 gr sucuk
1 kırmızı biber
150 gr kaşar peyniri
1 kase siyah zeytin
1 kırmızı biber
150 gr kaşar peyniri
1 kase siyah zeytin
Sosu için:
1 çorba kaşığı domates
salçası
1 tutam fesleğen ya da 1 çay kaşığı kuru fesleğen
2 diş sarımsak
tuz
zeytinyağı
1 tutam fesleğen ya da 1 çay kaşığı kuru fesleğen
2 diş sarımsak
tuz
zeytinyağı
YAPILIŞI
Unu karıştırma kabına
alıyoruz, tuzunu atıyoruz. Ortasını havuz gibi açıyoruz. Ortaya yaş mayayı
koyuyoruz. Mayanın üzerine zeytinyağı ve ılık su döküyoruz.
Önce sıvılarla mayayı eritiyoruz. Kenardan un
alarak hamuru yoğuruyoruz. Hamuru 4-5 dakika özleşene kadar yoğuruyoruz. Kulak
memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz. Hamuru yuvarlıyoruz ve üzerini
kapatıyoruz. Sosu için, fesleğeni ve sarımsağı ince ince doğruyoruz. Kaseye
sarımsağı ve fesleğeni koyuyoruz.
Salçayı da ilave ediyoruz. Zeytinyağını ve
biraz da su koyup çırpma teliyle karıştırıyoruz. Çekirdeği çıkarılmış siyah
zeytini, kaşar peyniri, sucuğu ve kırmızı biberi küçük küp şeklinde doğruyoruz.
Hamurun üzerine un serpiyoruz ve merdaneyle uzun bir hamur açıyoruz. Üzerine
sosu sürüyoruz. İç harcımızı serpiyoruz ve sıkıca rulo şeklinde sarıyoruz. Rulo
hamuru 2 parmak kalınlığında dilimliyoruz ve yağlı kağıt serilmiş fırın
tepsisine diziyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder