TAVUK SUYUNA ÇORBA
MALZEMELER
1
adet tavuk göğsü,
1
adet tavuk but,
2
baş kuru soğan,
2
yemek kaşığı un,
3
diş sarımsak,
2
yemek kaşığı tereyağı,
tuz,
karabiber.
YAPILIŞI
Tavuk
butunun derisini çıkartalım.
Tavuk
butunu, tavuk göğsünü ve 2 baş kuru soğanı bir tencerede haşlayalım.
Haşlanmış
etleri tencereden alalım ve küçük küçük doğrayalım.
Etin suyunu dökmeyelim.
Tereyağını
ve unu bir çorba tenceresine koyalım.
Unun
kokusu kaybolana kadar (yaklaşık 4-5 dakika) kavuralım.
Tavuk
etlerini haşladığımız et suyuna, tenceredeki su yaklaşık 2 litre olacak şekilde
kaynamış su ilave edelim.
Bu
suyu kavrulmuş unun üzerine azar azar ve karıştırarak dökelim.
Sonra
sarımsakları dövelim ve doğranmış tavuk etleriyle birlikte, suyun içerisine
ilave edelim.
Tavuk
suyu tuzlu olduğu için mutlaka kontrol ederek çorbanın tuzunu kendimize göre
ayarlayalım.
Tavuk
suyu çorbasını 10 dakika pişirelim. Çorba pişerken tencerenin ağzı açık
kalsın.
Servis
yaparken, arzu ederseniz üzerine çekilmiş karabiber serpebilirsiniz.
AFİYET
OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder