MERCİMEKLİ BULGUR PİLAVI
MALZEMELER
1,5 su
bardağı bulgur
1 su
bardağı yeşil mercimek
1 adet
büyük kuru soğan
2 yemek
kaşığı tereyağı
2 yemek
kaşığı sıvı yağ
Tuz
Sıcak su
YAPILIŞI
Yeşil mercimek 2 bardak su ile hafif haşlanır (kaynamaya başlayınca altı kısık olarak 5 dakika).
Yeşil mercimek 2 bardak su ile hafif haşlanır (kaynamaya başlayınca altı kısık olarak 5 dakika).
Tereyağı ve sıvı yağ karıştırılır ince doğranmış
soğan eklenip biraz pembeleştirilir.
Bulgur ve tuz eklenip karıştırılır.
Üzerine kaynattığımız mercimekleri suyu ile
birlikte ekleyip karıştıralım.
Suyu üzerine 1 parmak çıkacak kadar ekleyelim ve
orta ateşte suyu çekene kadar pişirelim.
Dinlendirip servis edelim.
AFİYET OLSUN
NOT:
Mercimekleri haşladığımız suyu dökmemeye özen gösterelim, hem vitamini gitmez
hem de öz suyuyla daha lezzetli olur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder