9 Mayıs 2015 Cumartesi

MERCİMEKLİ BULGUR PİLAVI


MERCİMEKLİ BULGUR PİLAVI
MALZEMELER
1,5 su bardağı bulgur
1 su bardağı yeşil mercimek
1 adet büyük kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Sıcak su

YAPILIŞI
Yeşil mercimek 2 bardak su ile hafif haşlanır (kaynamaya başlayınca altı kısık olarak 5 dakika). 
Tereyağı ve sıvı yağ karıştırılır ince doğranmış soğan eklenip biraz pembeleştirilir.
Bulgur ve tuz eklenip karıştırılır.
Üzerine kaynattığımız mercimekleri suyu ile birlikte ekleyip karıştıralım.
Suyu üzerine 1 parmak çıkacak kadar ekleyelim ve orta ateşte suyu çekene kadar pişirelim.
Dinlendirip servis edelim.
AFİYET OLSUN
NOT: Mercimekleri haşladığımız suyu dökmemeye özen gösterelim, hem vitamini gitmez hem de öz suyuyla daha lezzetli olur.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder