HAMSİ KUŞU
MALZEMELER
1 kg hamsi
Bir küçük kuru soğan
3 dal taze soğan
10 -15 dal maydanoz
1 ‘er çay kaşığı tuz, karabiber
Yarım kırmızı salçalık biber(olmasa da olur)
Mısır unu, normal un
1 yumurta
Kızartmak için sıvıyağ
YAPILIŞI
Hamsileri
temizleyip, orta kılçıklarını da çıkarıyoruz.
Soğanları,kırmızı biberi ve maydanozu ufak ufak doğrayıp ,baharatlarla karıştırıyoruz.
Hamsilerin
büyüklüğüne göre iki veya üç balığı (benimkiler küçüktü 3 taneyle oldu) birbirinin
üzerine binecek şekilde elimizde yan yana koyuyoruz.
Hazırladığımız
iç harçtan bir miktar ortasına koyup, bir
tane hamsiyi de için üstünü kapatacak şekilde yerleştiriyoruz.
Elimizle
sıkıca kapatıp,düzeltiyoruz. Eğer kızartmadan bir saat önce yaparsanız kendini
toplar,kızarırken açılmaz.
Hamsi
kuşlarını önce mısır ununa,sonra yumurtaya, sonra da normal una bulayıp kızartıyoruz.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder