15 Kasım 2012 Perşembe

HAMSİ KUŞU








HAMSİ KUŞU
MALZEMELER
1 kg hamsi
Bir küçük kuru  soğan
3 dal taze soğan
10 -15 dal maydanoz
1 ‘er çay kaşığı tuz, karabiber
Yarım kırmızı salçalık biber(olmasa da olur)
Mısır unu, normal un
1 yumurta  
Kızartmak için sıvıyağ

YAPILIŞI

Hamsileri temizleyip, orta kılçıklarını da çıkarıyoruz. 

Soğanları,kırmızı biberi  ve maydanozu ufak ufak doğrayıp ,baharatlarla karıştırıyoruz.
Hamsilerin büyüklüğüne göre iki veya üç balığı (benimkiler küçüktü 3 taneyle oldu) birbirinin üzerine binecek şekilde elimizde yan yana koyuyoruz. 
Hazırladığımız iç harçtan  bir miktar ortasına koyup, bir tane hamsiyi de için üstünü kapatacak şekilde yerleştiriyoruz.
Elimizle sıkıca kapatıp,düzeltiyoruz. Eğer kızartmadan bir saat önce yaparsanız kendini toplar,kızarırken açılmaz.
Hamsi kuşlarını önce mısır ununa,sonra yumurtaya, sonra da normal una  bulayıp kızartıyoruz.
AFİYET OLSUN 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder