5 Kasım 2013 Salı

HAMURU PATATESLİ KAŞARLI POĞAÇA




HAMURU PATATESLİ KAŞARLI POĞAÇA
MALZEMELER
1 su bardaği süt
yarım su bardağı sıvıyağ
2 adet haşlanıp püre haline getirilmiş patates
yarım paket yaş maya (20 gr)
2 yumurta beyazı ( sarısı üstüne)
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı  şeker
Aldığı  kadar un (4 su bardağı kadar)
Üstü için kaşar rendesi
YAPILIŞI
Sütün içinde mayayı  eziyoruz.
Yumurtanın sarılarını ayırıyor  ve diğer  malzemeleri de katarak  hamur yapıyoruz.
Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp  oval şeklinde bastırarak tepsiye diziyoruz.
Hamurların kalınlığı yaklaşık 1 cm civarında olmalı.
Daha sonra yumurta sarılarını sürdüğümüz hamurların üstüne kaşar rendesini döküp  bekleyelim.
Daha sonra önceden ısıtılmış  180 derecedeki fırında pişiriyoruz .
 ÇOK LEZZETLİ OLUYORRR!    AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder