HAMURU
PATATESLİ KAŞARLI POĞAÇA
MALZEMELER
1 su bardaği süt
yarım su bardağı sıvıyağ
2 adet haşlanıp püre haline getirilmiş
patates
yarım paket yaş maya (20 gr)
2 yumurta beyazı ( sarısı üstüne)
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Aldığı kadar un (4 su bardağı kadar)
Üstü için kaşar rendesi
YAPILIŞI
Sütün içinde mayayı eziyoruz.
Yumurtanın sarılarını ayırıyor ve diğer malzemeleri de
katarak hamur yapıyoruz.
Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar
koparıp oval şeklinde
bastırarak tepsiye diziyoruz.
Hamurların kalınlığı yaklaşık 1 cm
civarında olmalı.
Daha sonra yumurta sarılarını
sürdüğümüz hamurların üstüne kaşar rendesini döküp bekleyelim.
Daha sonra önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında
pişiriyoruz .
ÇOK LEZZETLİ OLUYORRR! AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder