MALZEMELER
1 Paket kedidili bisküvi
1 buçuk litre süt
7 çorba kaşığı toz şeker
8 çorba kaşığı irmik
Bisküvileri ıslatmak için:
2 limon suyu
3 çorba kaşığı toz şeker
1 su bardağı su
Üzerine:
1 Su bardağı soğuk sütle çırpılmış krem şanti
Hindistan cevizi ve 2 limonun kabuğu
YAPILIŞI
Önce süt, irmik ve şekeri karıştırıp muhallebi
kıvamında pişiriyoruz.
Ardından cam bir tepsiyi ıslatıp üzerine
pişirdiğimiz muhallebinin yarısını döküyoruz.
Üzerine limonlu suda ıslattığımız kedidili
bisküvilerini döşüyoruz.
Bisküvilerin üzerine muhallebinin kalan kısmını
döküyoruz.
Tatlı soğuduktan sonra üzerine çırpılmış krem
şantiyi sürüyoruz.
Hindistan cevizi ve rendelenmiş limon
kabuklarıyla süslüyoruz.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder