5 Kasım 2013 Salı

İRMİKLİ KEDİDİLİ TATLISI



İRMİKLİ KEDİDİLİ TATLISI
MALZEMELER
1 Paket kedidili bisküvi
1 buçuk litre süt
7 çorba kaşığı toz şeker
8 çorba kaşığı irmik

Bisküvileri ıslatmak için:
2 limon suyu
3 çorba kaşığı toz şeker
1 su bardağı su

Üzerine:
1 Su bardağı soğuk sütle çırpılmış krem şanti
Hindistan cevizi ve 2 limonun kabuğu

YAPILIŞI
Önce süt, irmik ve şekeri karıştırıp muhallebi kıvamında pişiriyoruz.
Ardından cam bir tepsiyi ıslatıp üzerine pişirdiğimiz muhallebinin yarısını döküyoruz.
Üzerine limonlu suda ıslattığımız kedidili bisküvilerini döşüyoruz.
Bisküvilerin üzerine muhallebinin kalan kısmını döküyoruz.
Tatlı soğuduktan sonra üzerine çırpılmış krem şantiyi sürüyoruz.
Hindistan cevizi ve rendelenmiş limon kabuklarıyla süslüyoruz.

AFİYET OLSUN 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder