5 Kasım 2013 Salı

SÜTLÜ AÇMA




SÜTLÜ AÇMA
   MALZEMELER
1 tane yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 paket yaş maya
2 tatlı kaşığı tuz (silme)
3 çorba kaşığı toz şeker (tepeleme)
7 su bardağı un

YAPILIŞI

Önce sütü ve suyu tencereye alıp ılıtıyoruz ve mayayı ekleyip eritiyoruz.
Yumurtayı, sıvı yağı, şekeri ve tuzu da ekleyip ve iyice karıştırıyoruz.
Ardından unu da ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.
Unu azar azar eklerseniz kıvamını daha rahat tutturabilirsiniz.
Hamurunuzu yoğurduktan sonra üzerini örtüp 1 saat kadar hamurumuzu mayalandırıyoruz.
Yağlı kağıt serdiğimiz ya da yağladığımız tepsiye hamurumuzu şekillendirip diziyoruz.
Üzerine de yumurta sarısı sürüp susam ya da çörek otu serpiştirip önceden ısıtılmış 160 derece fırında üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Sütlü Açma Tarifi hazır. AFİYET OLSUN.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder