SÜTLÜ AÇMA
MALZEMELER
1
tane yumurta
1
su bardağı sıvı yağ
1
su bardağı süt
1
su bardağı su
1
paket yaş maya
2
tatlı kaşığı tuz (silme)
3
çorba kaşığı toz şeker (tepeleme)
7
su bardağı un
YAPILIŞI
Önce
sütü ve suyu tencereye alıp ılıtıyoruz ve mayayı ekleyip eritiyoruz.
Yumurtayı,
sıvı yağı, şekeri ve tuzu da ekleyip ve iyice karıştırıyoruz.
Ardından
unu da ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.
Unu
azar azar eklerseniz kıvamını daha rahat tutturabilirsiniz.
Hamurunuzu yoğurduktan sonra üzerini örtüp 1 saat kadar
hamurumuzu mayalandırıyoruz.
Yağlı kağıt serdiğimiz ya da yağladığımız tepsiye hamurumuzu
şekillendirip diziyoruz.
Üzerine de yumurta sarısı sürüp susam ya da çörek otu
serpiştirip önceden ısıtılmış 160 derece fırında üstü kızarana kadar
pişiriyoruz. Sütlü Açma Tarifi hazır. AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder