ISPANAKLI ŞEHRİYE ÇORBASI
MALZEMELER
300 gr. ıspanak
2 çay bardağı tel şehriye
1 adet orta boy soğan
1 tatlı kaşığı salça
2 su bardağı tavuk suyu
1 çay kaşığı karabiber
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz ve yeteri kadar içme suyu
YAPILIŞI
Zeytinyağını ve küçük doğranmış soğanı
tencereye alıp sarartın. Salçayı ekleyip karıştırın.
Ispanağı ince ince doğrayıp ekleyin. Üzerine
tavuk suyu ve 3-4 bardak içme suyu ve tuzu ekleyin.
Kaynamaya başlayınca şehriyeyi ekleyin.
Şehriye yumuşamaya yakın karabiberi ekleyin. Suyu az gelirse biraz sıcak
su ilavesi yapın.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder