30 Aralık 2015 Çarşamba

ISPANAKLI ŞEHRİYE ÇORBASI


ISPANAKLI ŞEHRİYE ÇORBASI

MALZEMELER
300 gr. ıspanak
2 çay bardağı tel şehriye
1 adet orta boy soğan
1 tatlı kaşığı salça
2 su bardağı tavuk suyu
1 çay kaşığı karabiber
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz ve yeteri kadar içme suyu

YAPILIŞI
Zeytinyağını ve küçük doğranmış soğanı tencereye alıp sarartın. Salçayı ekleyip karıştırın.
Ispanağı ince ince doğrayıp ekleyin. Üzerine tavuk suyu ve 3-4 bardak içme suyu ve tuzu ekleyin.
Kaynamaya başlayınca şehriyeyi ekleyin. Şehriye yumuşamaya yakın karabiberi ekleyin. Suyu az gelirse  biraz sıcak su ilavesi yapın.

AFİYET OLSUN 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder