11 Mart 2013 Pazartesi

GALETA UNLU POĞAÇA






GALETA UNLU POĞAÇA
MALZEMELER
125 gr tereyağı ya da margarin  (yumuşamış)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
2 yumurta
1 yemek kaşığı sirke 
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un,tuz
Bulamak için,galeta unu
İÇ MALZEMESİ
1 çay bardağı kadar beyaz peynir
8-10 dal maydonoz
Bunların dışında istediğiniz iç harç kullanabilirsiniz

YAPILIŞI
Un ve kabartma tozu haricindeki tüm malzemeleri yoğurma kabında karıştırıyoruz.
Kabartma  tozu ve unu ilave edip yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizde hafif açıyoruz.
Peynirli içten hamurun ortasına koyup kapatıyoruz.
Galeta ununa bulayıp,
Kapattığımız kısım altta kalacak şekilde tepsiye diziyoruz.
Bıçakla poğaçanın kenarlarına kesikler atıp çiçek şekli veriyoruz.
Tepsiye dizip,180 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz
AFİYET OLSUN 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder