ETİMEK SALATASI
MALZEMELER
1 paket etimek
Sosu için:
4 su bardağı yoğurt
3 yemek kaşığı mayonez
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
Üzerine:
1 su bardağı garnitür bezelye
Yarım su bardağı konserve mısır
7-8 tane kornişon turşu
Yarım su bardağı doğranmış pancar
turşusu
YAPILIŞI
Önce sosu için yoğurt, dövülmüş
sarımsak, mayonez ve tuzu derin bir kapta karıştırıyoruz.
Ardından etimekleri tek tek bolca
bu karışıma bulayıp cam bir tepsiye sıralıyoruz.
Üzerine kalan yoğurtlu karışımın
hepsini paylaştırıyoruz.
Garnitürler, küp doğranmış turşular
ve mısırlarla üzerini süslüyoruz.
Buzdolabında 1-2 saat bekleyince
servise hazırdır.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder