12 Nisan 2015 Pazar

İMAM SARIĞI PASTASI


İMAM SARIĞI PASTASI
MALZEMELER
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı sıcak su
1 su bardağı un (Bardak tepeli olacak)
1.5 yemek kaşığı  kakao
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı vanilya

Kreması için
2 buçuk su bardağı süt
1 yumurta sarısı
4 yemek kaşığı şeker
1.5 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı vanilya
Islatmak için: 1 çay bardağı süt
Bulamak için: Hindistan cevizi

Üzeri için:
60 gram çikolata
1 yemek kaşığı kaymak veya 3 yemek kaşığı krema



YAPILIŞI
Öncelikle kremayı hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz.
Krema soğurken, ara sıra karıştıralım ki kalıplaşmasın.

Pandispanya için: Yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz. Zeytinyağını ekliyoruz.

Çırpmaya devam ederken sıcak suyu kaşık kaşık ilave ediyoruz.  

Vanilya, kabartma tozu, kakao ve unu eleyerek ekleyelim ve kaşıkla karıştıralım.

Yağlı kağıt serilmiş büyük fırın tepsisine hamuru döküp 190 derecelik, önceden ısıtılmış fırında  10-12 dakika kadar pişiriyoruz.

Fırından aldığımız pandispanya soğuyunca, yuvarlak bir kalıpla keserek küçük yuvarlak parçalar elde ediyoruz. Kalıbınız yoksa küçük su şişesini kesip yapabilirsiniz.:)
Bardakla kesmenizi tavsiye etmem. Bardağın kenarı kalın olduğu için, kesilen kenarları sıkıştırıp hamurlaştırabiliyor.
Kremayı sıkma torbasına koyuyoruz. Yuvarlak kek parçasını 1 yemek kaşığı sütle ıslatıp, üzerine kremayı eşit bir şekilde sıkıyoruz. Kaşıkla sürmek zor oluyor. Sıkmak için aletiniz yoksa, kremayı bir poşete koyup ucunu kesebilirsiniz.

2. parçayı alıp kremanın üzerine kapatıyoruz.
Bütün parçalar bittikten sonra üç dolu yemek kaşığı kremayı bir kaseye alıp, cıvık muhallebi kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.

Hazırladığımız pastacıkların kenar kısımlarını bu kremaya buluyoruz.

Ardından bol hindistan cevizine buluyor ve bir tepsiye pastaları diziyoruz.

Pastaların açıkta kalan kısmını 1 yemek kaşığı sütle ıslatıyoruz.

Çikolata ve kaymağı benmari usulü eritip karıştırıyoruz.
Pastacıkların üstünde boş kalan kısma birer kaşık çikolata sostan döküp yayıyoruz.

1-2 saat dinlenen pastalarımız servise hazırdır.


Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder