AĞLAYAN KEK
MALZEMELER
4 Yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 buçuk su bardağı un
2 yemek kaşığı süt
1 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
Kekin Üstüne: 2 su bardağı süt
|
Beyaz kreması için;
1
paket kremşanti ve 1 su bardağı soğuk süt
veya
Yarım
litre süt, 3 çorba kaşığı un, 3 çorba kaşığı şekerden yapılmış muhallebi
Çikolata
sosu için;
1
su bardagi süt
1
su bardagi su
3
çorba kaşığı toz şeker
1
çorba kaşığı un
1
çorba kaşığı nişasta
2
yemek kaşıgı kakao
1
kibrit kutusu kadar bitter çikolata
YAPILIŞI
Yumurtaları tozşekerle
iyice kabarıp krema gibi olana dek çırpıyoruz.
Sütü
ve yağı ilave edip karıştırıyoruz.
Un,
kabartma tozu ve kakaoyu birlikte karışımın üstüne eleyip hafif karıştırıyoruz.
Hafif
yağlanmış dikdörtgen yayvan kalıba döküp 170 derecede pişiriyoruz.
Fırından çıkar
çıkmaz kürdanla her yerinden delip 2 bardak soğuk sütü üstüne gezdiriyoruz.
Kremşantiyi soğuk
sütle çırpıp hazır hale getiriyoruz.(eğer krem şanti yerine muhallebi
yapacaksak, muhallebiyi de pişirip soğutuyoruz)
Çikolata
sosu için un, nişasta ve şekeri ufak bir tencerede karıştırıyoruz.
Su
ve sütü yavaşça ekleyip muhallebi gibi pişiriyoruz. En son içine çikolatayı
atıp eritiyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
Kek soğuduktan
sonra krem şantiyi kekin üstüne yayıyoruz.
Ardından
sosunu döküyoruz.(isterseniz çikolata sosunu sonradan servis ederken dilimlerin
üzerine dökebilirsiniz)
Buzdolabında 1-2
saat beklettikten sonra dilimleyerek servis ediyoruz. AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder