11 Mart 2013 Pazartesi

AĞLAYAN KEK





AĞLAYAN KEK
MALZEMELER
4 Yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 buçuk  su bardağı un
2 yemek kaşığı süt
1 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı  kakao
1 paket kabartma tozu

Kekin Üstüne: 2 su bardağı süt

Beyaz kreması için;
1 paket kremşanti ve 1 su bardağı soğuk  süt veya
Yarım litre süt, 3 çorba kaşığı un, 3 çorba kaşığı şekerden yapılmış muhallebi
Çikolata sosu için;
1 su bardagi süt
1 su bardagi su
3 çorba kaşığı  toz şeker
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
2 yemek kaşıgı kakao
1 kibrit kutusu kadar bitter çikolata

YAPILIŞI
Yumurtaları tozşekerle iyice kabarıp krema gibi olana dek çırpıyoruz.
Sütü  ve  yağı  ilave edip karıştırıyoruz.
Un, kabartma tozu ve kakaoyu birlikte karışımın üstüne eleyip hafif karıştırıyoruz.
Hafif yağlanmış dikdörtgen yayvan kalıba döküp 170 derecede pişiriyoruz.
Fırından çıkar çıkmaz kürdanla her yerinden delip 2 bardak soğuk  sütü üstüne gezdiriyoruz.
Kremşantiyi soğuk sütle çırpıp hazır hale getiriyoruz.(eğer krem şanti yerine muhallebi yapacaksak, muhallebiyi de pişirip soğutuyoruz)
Çikolata sosu için un, nişasta ve şekeri ufak bir  tencerede karıştırıyoruz.
Su ve sütü yavaşça ekleyip muhallebi gibi pişiriyoruz. En son içine çikolatayı atıp eritiyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
Kek soğuduktan sonra  krem şantiyi kekin üstüne yayıyoruz. 
Ardından sosunu döküyoruz.(isterseniz çikolata sosunu sonradan servis ederken dilimlerin üzerine dökebilirsiniz)
Buzdolabında 1-2 saat beklettikten sonra dilimleyerek servis ediyoruz. AFİYET OLSUN 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder