ETLİ PATLICAN YEMEĞİ
MALZEMELER
250 gr dana
kuşbaşı et
750 gr (6-7
tane) küçük patlıcan
1 yemek kaşığı
biber ve domates salçası karışık
1 büyük kuru
soğan
6-7 tane yeşil
sivri biber
1 kırmızı
salçalık biber
4-5 diş
sarımsak
1 çay kaşığı
karabiber
1 çay kaşığı
pul biber
1 buçuk çay
kaşığı tuz
1 fiske şeker
1 çorba kaşığı
tereyağ (et yağsızdı o yüzden kullandım)
6 yemek kaşığı
sıvıyağ
4 su bardağı
sıcak su
YAPILIŞI
İlk önce
patlıcanları küp küp doğrayıp acı ve kara
suyunu salması için tuzlu suda bekletiyoruz.
Daha sonra etleri yağda suyunu salıp, tekrar
çekene kadar kavuruyoruz.
Üzerine küçük
küçük doğradığımız soğan, sarımsak ve biberleri ekliyoruz.
Onlar da
kavrulunca salçasını ekliyor ve bikaç kez çeviriyoruz. En son baharatlarını,
tuzunu ve suyunu ekleyip düdüklüde kaynatıyoruz.
Düdüğünü
kapatınca ya da et ayarında 50 dakika pişiriyoruz.
Bu arada
patlıcanları küp küp doğrayıp tavada kızartıyoruz. Yağını çekmesi için peçete
serili tabağa alıyoruz.
Pişen etlerin
üzerine kızarttığımız patlıcanları ilave edip bir taşım kaynatıyoruz. AFİYET
OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder