23 Kasım 2012 Cuma

ETLİ PATLICAN YEMEĞİ







ETLİ PATLICAN YEMEĞİ

MALZEMELER
250 gr dana kuşbaşı et
750 gr (6-7 tane) küçük patlıcan
1 yemek kaşığı biber ve domates salçası karışık
1 büyük kuru soğan
6-7 tane yeşil sivri biber
1 kırmızı salçalık biber
4-5 diş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 buçuk çay kaşığı tuz
1 fiske şeker
1 çorba kaşığı tereyağ (et yağsızdı o yüzden kullandım)
6 yemek kaşığı sıvıyağ
4 su bardağı sıcak su

YAPILIŞI
İlk önce patlıcanları küp küp doğrayıp acı ve kara  suyunu salması için tuzlu suda bekletiyoruz.

 Daha sonra etleri yağda suyunu salıp, tekrar çekene kadar kavuruyoruz.

Üzerine küçük küçük doğradığımız soğan, sarımsak ve biberleri ekliyoruz.

Onlar da kavrulunca salçasını ekliyor ve bikaç kez çeviriyoruz. En son baharatlarını, tuzunu ve suyunu ekleyip düdüklüde kaynatıyoruz.

Düdüğünü kapatınca ya da et ayarında 50 dakika pişiriyoruz.

Bu arada patlıcanları küp küp doğrayıp tavada kızartıyoruz. Yağını çekmesi için peçete serili tabağa alıyoruz.

Pişen etlerin üzerine kızarttığımız patlıcanları ilave edip bir taşım kaynatıyoruz. AFİYET OLSUN  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder