2 Ekim 2012 Salı

FIRINDA KABUKLU PATATESLI TAVUK KIZARTMASI




Fırında kabuklu patatesli tavuk kızartması

malzemeler
1 bütün parçalanmış tavuk
6-7 tane taze patates
3 kaşık zeytin yağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
2 çorba kaşığı yoğurt

YAPILIŞI
Patateslerimizi iyice yıkayıp kabuklarını soymadan ayva dilimi doğruyoruz. (taze patates olmazsa kabuklarını soyuyoruz çünkü çok kalın olur)

Baharatlarla tavukları, patatesleri, yoğurdu  ve yağı iyice harmanlayıp yağladığımız fırın tepsisine diziyoruz.

Önceden ısıtılmış 200 derece fırında en az 1 saat yani iyice kızarana kadar pişiriyoruz. AFİYET OLSUN


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder