Fırında kabuklu patatesli tavuk kızartması
malzemeler
1 bütün parçalanmış
tavuk
6-7
tane taze patates
3
kaşık zeytin yağı
1
tatlı kaşığı tuz
1 çay
kaşığı karabiber
1 çay
kaşığı kekik
1 çay
kaşığı pul biber
1 çay
kaşığı toz kırmızı biber
2
çorba kaşığı yoğurt
YAPILIŞI
Patateslerimizi
iyice yıkayıp kabuklarını soymadan ayva dilimi doğruyoruz. (taze patates
olmazsa kabuklarını soyuyoruz çünkü çok kalın olur)
Baharatlarla
tavukları, patatesleri, yoğurdu ve yağı
iyice harmanlayıp yağladığımız fırın tepsisine diziyoruz.
Önceden
ısıtılmış 200 derece fırında en az 1 saat yani iyice kızarana kadar
pişiriyoruz. AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder