12 Mayıs 2012 Cumartesi

PATLICANLI EV PİDESİ



PATLICANLI EV PİDESİ

MALZEMELER
  • 1 su bardağı süt
  • 5 bardak un
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çorba kaşığı kuru maya
  • 1 yumurta(sarısı üzerine akı hamuruna)
  • 1 çorba kaşığı susam(üzeri için)
  • İç harcı için:
  • 4 adet orta boy patlıcan
  • 5 adet orta boy yeşil biber
  • 4 adet orta boy domates
  • 2 adet orta boy soğan
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber, kırmızı pul biber
HAZIRLANIŞI
       Yarım bardak ılık süt içerisine 1 çorba kaşığı kuru maya , 1 tatlı kaşığı şeker ve 1 çay kaşığı tuz katıp üzeri köpük köpük olup kabarana kadar bekletiyoruz. 5 su bardı unun ortasını havuz gibi açıp kabaran sütlü mayayı , yarım bardak daha ılık sütü, 1 çay kaşığı daha tuzu, yumurta akını  ekleyip yoğuruyoruz. Bazen unun farklılığından hamur kıvamı da farklı oluyor. Bu yüzden duruma göre un ekleyebilirsiniz cıvık olursa. Üzerini kapatıp örtün ve hamurun kabarmasını bekleyin.     
       Diğer yandan soğan, patlıcan, biberleri küp küp doğrayığ sıvı yağda kavuruyoruz. Onlar kavrulunca en son domatesleri ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Domatesler suyunu çekip pişince ocaktan alıp tuzunu ve baharatlarını ekliyoruz. Biraz karıştırarak iç harcın ılımasını bekliyoruz.  Hamurumuz kabarınca hamuru ikiye bölüp yarısını yağlanmış tepsiye yayıyoruz. Üzerine iç harcın tamamını döküp ,her yerine yayıyoruz. Hamurun diğer yarısını merdane yardımıyla açıp tepsinin en üstüne yerleştiriyoruz. Son olarak Üzerine yumurta sarısını sürüp susam serpiyoruz. 190 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana dek pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder