26 Şubat 2017 Pazar

ÇORUM KURABİYESİ


ÇORUM KURABİYESİ
MALZEMELER
2 Yumurta (birinin sarısı üzerine)
250 gr oda sıcaklığında  tereyağ (eğer kullanmıyorsanız 1 paket margarin de olabilir )
1 buçuk su bardağı (250 gr) pudra şekeri
1 su bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Arzuya göre 1 çay bardağı kuru üzüm (ben ekliyorum bazen)
Aldığı kadar un (önce 4 su bardağı ekleyin sonra da yavaş yavaş ilave edin. Ele yapışmayacak ve rahatlıkla yuvarlanabilecek kıvamda olmalı)

YAPILIŞI
Bütün malzemeyi karıştırıp , yoğuruyoruz. Ceviz büyüklüğünde yuvarlıyoruz.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, 180 dereceye ayarlanmış fırında kurabiyelerin altı üstü kızarana kadar  pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN

Not: Bu kurabiyeler ağızda dağılan pastanedeki kurabiyelerden bile daha güzel inanın!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder