MALZEMELER (1 kg.lık konserve kavanozu için)
600 gr.
turşuluk salatalık
1 su bardağı
üzüm sirkesi
2 tepeli
tatlı kaşığı kaya tuzu (İNCE tuz olmaz)
1 tatlı
kaşığı şeker
2-3
diş sarımsak
Aldığı kadar
kaynar halde sıcak su
YAPILIŞI
Salatalıkları
güzelce yıkayın. Sap kısmını derin olmayacak şekilde kesin.
Kavanoza
salatalıkları düzgünce yerleştirin. Aralarına soyulmuş ve ikiye
bölünmüş sarımsakları koyun.
Ayrı bir
kapta sirke, tuz, şekeri karıştırıp salatalıkların üzerine dökün.
Kavanozda
eksik kalan yeri kaynar su ile doldurun.
Kavanozu ters
çevirip 1 saat kadar bu şekilde bekletin. Sonra düzeltin.
Güneş
görmeyen bir ortamda 1 hafta kadar bekletin. Hava çok sıcaksa, ağzını açtıktan
sonra dolapta muhafaza edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder