13 Ocak 2018 Cumartesi

ÇITIR SALATALIK TURŞUSU



ÇITIR SALATALIK TURŞUSU
MALZEMELER (1 kg.lık konserve kavanozu için)
600 gr. turşuluk salatalık
1 su bardağı üzüm sirkesi
2 tepeli tatlı kaşığı kaya tuzu (İNCE tuz olmaz)
1 tatlı kaşığı şeker
2-3 diş sarımsak
Aldığı kadar kaynar halde sıcak su


YAPILIŞI
Salatalıkları güzelce yıkayın. Sap kısmını derin olmayacak şekilde kesin.
Kavanoza salatalıkları düzgünce yerleştirin. Aralarına soyulmuş ve ikiye bölünmüş sarımsakları koyun.
Ayrı bir kapta sirke, tuz, şekeri karıştırıp salatalıkların üzerine dökün.
Kavanozda eksik kalan yeri kaynar su ile doldurun.
Kavanozu ters çevirip 1 saat kadar bu şekilde bekletin. Sonra düzeltin.

Güneş görmeyen bir ortamda 1 hafta kadar bekletin. Hava çok sıcaksa, ağzını açtıktan sonra dolapta muhafaza edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder