DOMATES ÇORBASI
MALZEMELER
2 büyük boy domates
3 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağ ya da margarin
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı domates salçası
4 su bardağı sıcak su
1 su bardağı soğuk su
1 buçuk çay kaşığı tuz
YAPILIŞI
Önce tenceremize unu koyup yağsız şekilde sürekli karıştırarak
rengi dönene kadar kavuruyoruz.
Ardından sıvıyağ ve tereyağını, rendelenmiş domatesleri ve
salçayı ekleyip 5 dk daha kavuruyoruz.
(Kavururken hamurlaşacak ve katı kıvam olacaktır, Suyunu
dökünce açılıyor)
Kavurduktan sonra önce soğuk sonra sıcak suyunu ve tuzunu ekleyip, kaynatıyoruz.
Kaynayan çorbamızı çırpıcı yardımıyla pürüzsüz hale
getiriyoruz.
Daha sonra isteğe göre kaşar peyniri rendesi ve karabiber
serperek servis ediyoruz. AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder