24 Temmuz 2013 Çarşamba

DOMATES ÇORBASI


DOMATES ÇORBASI

MALZEMELER
2 büyük boy domates
3 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağ ya da margarin
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı domates salçası
4 su bardağı sıcak su
1 su bardağı soğuk su
1 buçuk çay kaşığı tuz

YAPILIŞI
Önce tenceremize unu koyup yağsız şekilde sürekli karıştırarak rengi dönene kadar kavuruyoruz.
Ardından sıvıyağ ve tereyağını, rendelenmiş domatesleri ve salçayı ekleyip 5 dk daha kavuruyoruz.
(Kavururken hamurlaşacak ve katı kıvam olacaktır, Suyunu dökünce açılıyor)
Kavurduktan sonra önce soğuk sonra sıcak  suyunu ve tuzunu ekleyip, kaynatıyoruz.
Kaynayan çorbamızı çırpıcı yardımıyla pürüzsüz hale getiriyoruz.

Daha sonra isteğe göre kaşar peyniri rendesi ve karabiber serperek servis ediyoruz. AFİYET OLSUN  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder