ANNE
KURABİYESİ
MALZEMELER
3
adet yumurta
1
su bardağı toz şeker
1
su bardağı ev yoğurdu
1
su bardağından 1 parmak eksik zeytinyağı
1
limon kabuğu rendesi
4
su bardağına yakın un
1
çay kaşığı karbonat
1
paket kabartma tozu
YAPILIŞI
Yumurta
ve şekeri mikserle ya da elde iyice
çırpıyoruz.
Yoğurt
ve yağı ekleyip karıştırıyoruz.
Limon
kabuğu rendesi, kabartma tozu ve karbonatı ekledikten sonra çırpmayı bırakıp elimizle karıştırmaya devam ediyoruz.
Unu azar azar ilave edip ele yapışan yumuşak bir
hamur elde ediyoruz.
Ellerinizi
yıkayıp kuruladıktan sonra, sıvıyağa elimizi batırarak hamurdan küçük mandalina
büyüklüğünde alıp avucumuzun ortasında hızlıca yuvarlıyoruz, üstlerini şekere
batırıyor ve az yağlanmış veya yağlı
kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak diziyoruz. Çünkü kurabiyeler 2 kat
büyüyor
Önceden
ısıtılmış 200 derecelik fırına kurabiyeleri sürüyoruz.
Kızarmaya
başladıktan sonra ısıyı 180 dereceye düşürüp, tamamen kızarana kadar
pişiriyoruz.
AFİYET
OLSUN
Not:
Sıcak sıcak yerseniz çok daha güzel oluyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder