19 Şubat 2014 Çarşamba

ANNE KURABİYESİ





ANNE KURABİYESİ
MALZEMELER
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı ev yoğurdu
1 su bardağından 1 parmak eksik zeytinyağı
1 limon kabuğu rendesi
4 su bardağına yakın un
1 çay kaşığı karbonat
1 paket  kabartma tozu

YAPILIŞI
Yumurta ve şekeri mikserle ya da elde  iyice çırpıyoruz.
Yoğurt ve yağı ekleyip karıştırıyoruz.
Limon kabuğu rendesi, kabartma  tozu ve karbonatı  ekledikten sonra çırpmayı  bırakıp elimizle karıştırmaya devam ediyoruz.
 Unu azar azar ilave edip ele yapışan yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
Ellerinizi yıkayıp kuruladıktan sonra, sıvıyağa elimizi batırarak hamurdan küçük mandalina büyüklüğünde alıp avucumuzun ortasında hızlıca yuvarlıyoruz, üstlerini şekere batırıyor ve  az yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak diziyoruz. Çünkü kurabiyeler 2 kat büyüyor 
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına kurabiyeleri sürüyoruz.
 Kızarmaya başladıktan sonra ısıyı 180 dereceye düşürüp, tamamen kızarana kadar pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN

Not: Sıcak sıcak yerseniz çok daha güzel oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder