12 Mayıs 2012 Cumartesi

SULTAN TATLISI






Sultan tatlısı

MALZEMELER

Hamuru için:
1 paket margarin
1 yumurta
1 su bardağı irmik
1 çay bardağı şeker
Aldığı kadar un (2 ya da 2 buçuk su bardağı)
Kabartma tozu , vanilya
Hamurları bulamak için:
1 su bardağı süt
1 su bardağı mor haşhaş
Üzeri için: ceviz taneleri
Şerbeti İçin:
2 buçuk su bardağı şeker
4 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Şerbet kaynatılıp soğutulacak.

YAPILIŞI

      Hamur tüm malzemeler katılıp yoğurulur. Daha sonra ceviz büyüklüğünde kurabiye gibi bezeler yapılıp önce süte daha sonra haşhaşa bulanır, yağlanmış tepsiye dizilir. Bu işlem tamamlanınca üzerlerine birer tane ceviz taneleri batırılır. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir. Fırından çıkar çıkmaz üzerine soğutulmuş şerbet dökülür. Şerbeti çekince buzdolabında dinlenen tatlılarımız sultanlara layıktır. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder