Sultan tatlısı
MALZEMELER
Hamuru
için:
1 paket margarin
1 yumurta
1 su bardağı irmik
1 çay bardağı şeker
Aldığı kadar un (2 ya da 2 buçuk su bardağı)
Kabartma tozu , vanilya
Hamurları
bulamak için:
1 su bardağı süt
1 su bardağı mor haşhaş
Üzeri için: ceviz taneleri
Şerbeti
İçin:
2 buçuk su bardağı şeker
4 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Şerbet kaynatılıp soğutulacak.
YAPILIŞI
Hamur tüm malzemeler katılıp yoğurulur. Daha sonra ceviz
büyüklüğünde kurabiye gibi bezeler yapılıp önce süte daha sonra haşhaşa
bulanır, yağlanmış tepsiye dizilir. Bu işlem tamamlanınca üzerlerine birer tane
ceviz taneleri batırılır. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.
Fırından çıkar çıkmaz üzerine soğutulmuş şerbet dökülür. Şerbeti çekince
buzdolabında dinlenen tatlılarımız sultanlara layıktır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder