12 Mayıs 2012 Cumartesi

KAĞIT KEBABI




KAĞIT KEBABI

MALZEMELER


  • 3 patates 
  • 2 havuç 
  • Yarım kg kuzu eti ya da körpe dana eti (kemiksiz, kuşbaşı doğranmış) 
  • 1 çorba kaşığı tereyağı ya da margarin (dana eti kullanırsanız az da sıvı yağ ekleyin çünkü kuzu eti yağlı olur dana daha yağsızdır) 
  • 7-8 adet arpacık soğanı 
  • 1 su bardağı bezelye 
  • 1 çay kaşığı kekik 
  • 1 çay kaşığı toz 
  • kırmızıbiber 
  • Tuz, karabiber 
  • Yağlı kâğıt 
  • 1 ‘er kaşık domates ve biber salçası


YAPILIŞI

    Önce yağlı kâğıtları kişi sayısı kadar yaklaşık 20×20 santim çapında karelere kesip hazırlayın. Patatesin kabuğunu soyun, fındık büyüklüğünde doğrayın. Havucun kabuğunu kazıyın, tavla zarı büyüklüğünde doğrayın. Fırını 200 (turbo 180) derecede ısıtın. Tencereye kuzu etini tereyağı ile birlikte koyun. Rengi esmerleşip hafifçe kabuk bağlayıncaya kadar karıştırarak kavurun. Kabuğu soyulmuş arpacık soğanlarını ilave edip 3-4 dakika daha kavurmayı sürdürün. Salçaları ekleyin biraz kavurun. Sırasıyla havucu ve bezelyeyi katın 3-4 dakika daha çevirin. Kırmızıbiberi koyun, bir kez daha karıştırıp hemen patates, kekik, karabiber ve tuz ekleyin. Üzerine 1-2 su bardağı su koyup kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra yemek suyunu tamamen çekip yağına kalıncaya kadar pişirin. Suyunu tamamen çekmiş yemeği yağlı kâğıtlara paylaştırın. Kâğıdı dört tarafından kapatarak paket haline getirin. Bir fırın tepsisine paketlerin ek yerleri alta gelecek biçimde dizin. Kâğıtların üzerine su sürün. Kâğıtların üstü iyice yanıncaya kadar pişirin. Fırından alınca 10-15 dakika dinlendirip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder