21 Haziran 2012 Perşembe

BALKABAKLI YAŞ PASTA




BALKABAKLI YAŞ PASTA
PANDİSPANYA HAMURU
1.    4 adet yumurta
2.    1 su bardağı şeker
3.    1 silme su bardağı un
4.    1 silme çay bardağı buğday nişastası
5.    Yarım paket kabartma tozu
6.    1 paket vanilya

1.    Yumurtayı ve şekeri önce düşük devirde sonra en yüksek devirde 5 dakika kadar devamlı çırpalım.
2.    Nişasta, un vanilya ve kabartma tozunu karıştırıp eleyerek yumurtalara ilave edelim, 1 dakika bu şekilde çırpalım.
3.    Diğer tarafta pasta kalıbını ya da tepsinin her tarafını tereyağıyla yağlayalım.
4.    Bir yemek kaşığı kadar un koyup, sallayarak tepsinin her tarafının unlanmasını sağlayalım ya da yağlı kağıt koyalım.
5.    Pandispanya hamurunu kalıbımıza döküp sallayarak yayılmasını sağlayalım. Tepsiyi soğuk fırına sürüp 200 dereceye ayarlayalım.(Benim fırınım turbo fırınlardan)
6.    Pandispanya kenarlardan yükselmeye başlayınca fırının ısısını 150 dereceye düşürelim.
7.    Yaklaşık 20 dakikada pişiyor ama siz yine de kürdan ya da küçük bir bıçak batırarak kontrol edebilirsiniz. (garanti olması açısındanJ)
8.    Fırından çıkardığımız tepsiyi kuru bir bez üzerine ters çevirelim.
9.    Kalıbın arkasına ıslak bir havlu serelim ki  pandispanyanın altı terlesin ve kendini çabucak bıraksın.
Not:Pandispanyanızın soğumasını beklemeden kesmeyiniz . Çünkü daha düzgün şekilde kesiliyor.   
KREMASI İÇİN
Yarım kg balkabağı 
1 su bardağı şeker 
yarım su bardağı su
Kabakları doğrayıp şeker ve suyuyla pişiriyoruz. İyice pişince altını kapatıp, suyunu süzüp soğumaya bırakıyoruz. Su miktarı kabağın cinsine göre değişebilir. (KABAĞIN SUYUNU DÖKMEYELİM)
Soğuyan balkabağını ezip içine yarım su bardağı iri kıyılmış ceviz içi ekleyip karıştırıyoruz. Pastamızın ara katına bu harcı süreceğiz. 
ÜZERİNE Tarifine göre hazırlanmış 1 paket krem şanti ve ceviz parçaları 
Pastamızın hazırlanışı: 
Pişen pandispanya kekimizi  ortadan ikiye enlemesine kesiyoruz. Ara katlarını pişen kabağın suyuyla ıslatıyoruz. Kabaklı harcımızı yayıp, diğer kek parçasını üzerine kapatıyoruz. En üstüne de krem şanti sürüp cevizle süslüyoruz. AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder