BALKABAKLI YAŞ PASTA
PANDİSPANYA HAMURU
1.
4 adet
yumurta
2.
1 su bardağı
şeker
3.
1 silme su
bardağı un
4.
1 silme çay
bardağı buğday nişastası
5.
Yarım paket
kabartma tozu
6.
1 paket
vanilya
1.
Yumurtayı ve
şekeri önce düşük devirde sonra en yüksek devirde 5 dakika kadar devamlı
çırpalım.
2.
Nişasta, un
vanilya ve kabartma tozunu karıştırıp eleyerek yumurtalara ilave edelim, 1
dakika bu şekilde çırpalım.
3.
Diğer tarafta
pasta kalıbını ya da tepsinin her tarafını tereyağıyla yağlayalım.
4.
Bir yemek
kaşığı kadar un koyup, sallayarak tepsinin her tarafının unlanmasını sağlayalım
ya da yağlı kağıt koyalım.
5.
Pandispanya
hamurunu kalıbımıza döküp sallayarak yayılmasını sağlayalım. Tepsiyi soğuk
fırına sürüp 200 dereceye ayarlayalım.(Benim fırınım turbo fırınlardan)
6.
Pandispanya
kenarlardan yükselmeye başlayınca fırının ısısını 150 dereceye düşürelim.
7.
Yaklaşık 20
dakikada pişiyor ama siz yine de kürdan ya da küçük bir bıçak batırarak kontrol
edebilirsiniz. (garanti olması açısındanJ)
8.
Fırından
çıkardığımız tepsiyi kuru bir bez üzerine ters çevirelim.
9.
Kalıbın
arkasına ıslak bir havlu serelim ki pandispanyanın altı terlesin ve
kendini çabucak bıraksın.
Not:Pandispanyanızın
soğumasını beklemeden kesmeyiniz . Çünkü daha düzgün şekilde kesiliyor.
KREMASI İÇİN
Yarım kg balkabağı
1 su bardağı şeker
yarım su bardağı su
Kabakları doğrayıp şeker ve suyuyla pişiriyoruz. İyice pişince altını kapatıp, suyunu süzüp soğumaya bırakıyoruz. Su miktarı kabağın cinsine göre değişebilir. (KABAĞIN SUYUNU DÖKMEYELİM)
Soğuyan balkabağını ezip içine yarım su bardağı iri kıyılmış ceviz içi ekleyip karıştırıyoruz. Pastamızın ara katına bu harcı süreceğiz.
ÜZERİNE Tarifine göre hazırlanmış 1 paket krem şanti ve ceviz parçaları
Pastamızın hazırlanışı:
Pişen pandispanya kekimizi ortadan ikiye enlemesine kesiyoruz. Ara katlarını pişen kabağın suyuyla ıslatıyoruz. Kabaklı harcımızı yayıp, diğer kek parçasını üzerine kapatıyoruz. En üstüne de krem şanti sürüp cevizle süslüyoruz. AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder