21 Haziran 2012 Perşembe

FINDIKLI SARMA MUHALLEBİ




FINDIKLI SARMA MUHALLEBİ
MALZEMELER
yarım litre süt
2 kahve fincanı un
2 kahve fincanı toz şeker
2 kahve fincanı iri dövülmüş fındık içi
2 kahve fincanı hindistan cevizi
1 çay bardağı çırpılmış krema ya da krem şanti 
YAPILIŞI
Süt, şeker ve unu iyice karıştırıp muhallebi pişiriyoruz. Pişince pürüzsüz bir kıvam için blender(bilendır) ile karıştırıyoruz. Öte yandan  hindistan cevizini bir tepsiye serpip, muhallebiyi üzerine yayıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. İyice soğuduktan sonra çırpılmış krema ya da istediğiniz krem şanti çeşidini (ben kakaolu kullandım) muhallebinin üzerine yayıyoruz. En üste de fındık içini serpip muhallebimizi rulolar halinde sarıp kesiyoruz. AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder