18 Haziran 2012 Pazartesi

DAMLA SAKIZLI PRATİK CEZERYE


DAMLA SAKIZLI PRATİK CEZERYE
MALZEMELER
4 adet orta boy havuç
1 küçük paket petit beurre (kare) bisküvi
Yarım  yemek kaşığı margarin ya da tereyağı
Yarım su bardağı toz şeker
1 çay bardağı iri çekilmiş fındık ya da ceviz
1 paket damla sakızlı vanilya ya da 1 küçük havanda dövülmüş damla sakızı
ÜZERİ İÇİN
1 su bardağı hindistan cevizi
YAPILIŞI
Havuçların kabuklarını soyup rendeliyoruz. Tereyağını tavada eritip içine havuçları katıp yumuşayana kadar soteliyoruz. Ardından şekerini ilave edip biraz daha soteliyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
Soğuduktan sonra un haline getirdiğimiz (ben rondoda çektim) bisküvileri , damla sakızlı vanilya ve cevizi ekleyip yoğuruyoruz. Küçük boy tepsiye önce hindistan cevizinin yarısını serpip cezeryeyi elimizle bastırarak yayıyoruz. Üzerine kalan Hindistan cevizini de serpip biraz buzdolabında dinlendirip, dilimleyerek servis ediyoruz. AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder