DAMLA SAKIZLI PRATİK CEZERYE
MALZEMELER
4 adet orta boy havuç
1 küçük paket petit beurre (kare)
bisküvi
Yarım yemek kaşığı margarin ya da tereyağı
Yarım su bardağı toz şeker
1 çay bardağı iri çekilmiş fındık
ya da ceviz
1 paket damla sakızlı vanilya ya
da 1 küçük havanda dövülmüş damla sakızı
ÜZERİ İÇİN
1 su bardağı hindistan cevizi
YAPILIŞI
Havuçların kabuklarını soyup
rendeliyoruz. Tereyağını tavada eritip içine havuçları katıp yumuşayana kadar
soteliyoruz. Ardından şekerini ilave edip biraz daha soteliyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
Soğuduktan sonra un haline
getirdiğimiz (ben rondoda çektim) bisküvileri , damla sakızlı vanilya ve cevizi
ekleyip yoğuruyoruz. Küçük boy tepsiye önce hindistan cevizinin yarısını serpip
cezeryeyi elimizle bastırarak yayıyoruz. Üzerine kalan Hindistan cevizini de
serpip biraz buzdolabında dinlendirip, dilimleyerek servis ediyoruz. AFİYET
OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder